Dit zijn ze, de leukste restaurants van Oldenzaal [2019]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Oldenzaal staat bekend als eeuwenoude bourgondische stad, waar van alles te beleven is en omgeven door prachtig groen. De glimlach van Twente heeft een gezellige gastvrije binnenstad waar je makkelijk door heen wandelt. Op zoek naar een leuk restaurant in Oldenzaal? Hieronder vind je onze favorieten!

Vindom Wine Bar

De place to be als je van wijn houdt. Je kunt hier schuilen voor de regen of genieten van de zon, met altijd een bijpassend glas wijn in je hand. Sommelier van dienst zwier de horecawereld over, maar is nu weer terug op zijn oude stek. Oldenzaal boft maar.

Vindom Wine Bar
St. Plechelmusplein 14-16, Oldenzaal
0541-535 959

Quakoken

Het ene na het andere prachtige plaatje komt hier de pass af. Genoeg materiaal om je instafeed mee te vullen. Als je tenminste lang genoeg van die mooie gerechten kunt afblijven, best lastig.
In een informele sfeer wordt op hoog niveau gecombineerd en geserveerd. Echt een feestje om hier te mogen aansluiten.

Quakoken
Enschedesestraat 2 J, Oldenzaal
0541-745 050

Bistro Puur

Bistro Puur heeft een helder concept. Geen onnodige poespas op je bord, maar goede en klassieke gerechten met hier en daar een vertaling naar nu. Mooie wijnkaart en heerlijk zitten zo op dat mooie terras.

Bistro Puur
Plechelmusplein 18, Oldenzaal
0541-535 060

Wine & Bite

Kleine hapjes in de vorm van spetterverse sushi en vrolijke tapas gecombineerd met prachtige wijnen van over de hele wereld. Klinkt als een fijne plek he? Meeste wijnen zijn dan ook nog eens per glas te krijgen en worden voorzien van uitgebreid commentaar door een topsommelier. Leuk!

Wine & Bite
Deurningerstraat 30, Oldenzaal
0541-361 006

Kotter Seafood Bar

Een viswinkel die uit haar jas groeit, ondernemers die het buurpand erbij nemen en een fantastisch visrestaurant op poten zetten. In Oldenzaal gebeurt het. Met alle vakkennis in huis laten ze je hier zien hoe mooi vis kan zijn. Combineer een menu met een bijpassende fles wijn, of geniet van kleinere hapjes met ‘n bijpassend glas.

Kotter Seafood Bar
Gasthuisstraat 3, Oldenzaal
0541-768 410

Maison Culinair

In een van de oudste pandjes van Oldenzaal staat een gedreven en jong team heerlijk te koken. Dit enthousiaste team doet haar uiterste best om je een heerlijke ontspannen avond te bezorgen.

Maison Culinair
Kerkstraat 18, Oldenzaal
0541-299 714

______________________________________________________________________________________________________

Foodguide | Oldenzaal’s leukste uitjes

Ook in Oldenzaal geen gebrek aan uitjes voor jullie foodies! Onze favorieten hebben we op een rijtje gezet. Hebben we iets gemist? Laat het ons weten in de comments!

BierSpijs Wandeling Oldenzaal

Na de start van de succesvolle BierSpijs Wandelingen is deze gelukkig uitgebreid naar Oldenzaal! Op deze zondagmiddag krijg je niet zomaar een biertje. De leukste restaurants van de stad geven je de mooiste bierspijs combinaties! Bierfans willen dit niet missen! Hier kun je de agenda in de gaten houden.

Waar | Oldenzaal
Wanneer | Op een vaste zondagmiddag
Tijden | 12:00 – 17:00 uur

Walking Dinner Oldenzaal

Walking Dinner is een andere manier van uiteten gaan. Je bezoekt maar liefst 3 fantastische restaurants in Oldenzaal op één avond! Je geniet van een speciaal menu die voor je wordt gekookt. Kies zelf welke avond en welke restaurants je wil zien, en trommel je gezelschap op! Hier kun je reserveren!

Waar | Oldenzaal
Wanneer | Elke avond
Tijden | Vanaf 18:00 uur

Bekijk en bewaar alle food-, en wijnfestivals van Nederland in deze überhandige foodfestival agenda 2019 als je een dagje uit gaat! 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?