Oldenzaal staat bekend als eeuwenoude bourgondische stad, waar van alles te beleven is en omgeven door prachtig groen.

De glimlach van Twente heeft een gezellige gastvrije binnenstad waar je makkelijk door heen wandelt. Op zoek naar een leuk restaurant in Oldenzaal? Hieronder vind je onze favorieten.

Vindom Wine Bar

The place to be als je van wijn houdt. Je kunt hier schuilen voor de regen of genieten van de zon, met altijd een bijpassend glas wijn in je hand. Sommelier van dienst zwier de horecawereld over, maar is nu weer terug op zijn oude stek. Oldenzaal boft maar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Vindom Wine Bar (@vindomwinebar) op

Vindom Wine Bar
St. Plechelmusplein 14-16, Oldenzaal

Quakoken

Het ene na het andere prachtige plaatje komt hier de pass af. Genoeg materiaal om je instafeed mee te vullen. Als je tenminste lang genoeg van die mooie gerechten kunt afblijven, best lastig.
In een informele sfeer wordt op hoog niveau gecombineerd en geserveerd. Echt een feestje om hier te mogen aansluiten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door QuaKoken (@quakoken) op

Quakoken
Enschedesestraat 2 J, Oldenzaal

Wijnliefhebbers strepen in een keer al deze leuke restaurants en wijnlokalen af tijdens de WijnSpijs Wandeling. Op 4 augustus kun je nog meelopen, haal vlug een kaartje.

Bistro Puur

Bistro Puur heeft een helder concept. Geen onnodige poespas op je bord, maar goede en klassieke gerechten met hier en daar een vertaling naar nu. Mooie wijnkaart en heerlijk zitten zo op dat mooie terras.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nick Nijlant (@nicknijlant) op

Bistro Puur
Plechelmusplein 18, Oldenzaal

Wine & Bite

Kleine hapjes in de vorm van spetterverse sushi en vrolijke tapas gecombineerd met prachtige wijnen van over de hele wereld. Klinkt als een fijne plek he? Meeste wijnen zijn dan ook nog eens per glas te krijgen en worden voorzien van uitgebreid commentaar door een topsommelier. Leuk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Djoni Laarkamp-Makkink (@misses.djones) op

Wine & Bite
Deurningerstraat 30, Oldenzaal

Kotter Seafood Bar

Een viswinkel die uit haar jas groeit, ondernemers die het buurpand erbij nemen en een fantastisch visrestaurant op poten zetten. In Oldenzaal gebeurt het. Met alle vakkennis in huis laten ze je hier zien hoe mooi vis kan zijn. Combineer een menu met een bijpassende fles wijn, of geniet van kleinere hapjes met ‘n bijpassend glas.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kötter Seafood Oldenzaal (@kotterseafood) op

Kotter Seafood Bar
Gasthuisstraat 3, Oldenzaal

Maison Culinair

In een van de oudste pandjes van Oldenzaal staat een gedreven en jong team heerlijk te koken. Dit enthousiaste team doet haar uiterste best om je een heerlijke ontspannen avond te bezorgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Maison Culinaire (@maison.culinaire) op

Maison Culinair
Kerkstraat 18, Oldenzaal