Lieve Leonie | Waarom mengen ze vaak 2 of meer druiven?

WijnSpijs
WijnSpijs

Druiven Assembleren | Blenden | Mengen

De bedoeling van het mengen – assembleren –  is het verbeteren van de smaak.

Verschillende druivensoorten hebben verschillende eigenschappen, die samen een betere wijn vormen: 1+1=3.

Een bekend voorbeeld is de Bordeaux wijn, daar waar Cabernet Sauvignon hoge zuren, veel tannines en kracht heeft, voegt de Merlot body, alcohol en een sappig fruit aroma toe.

 

Mengen druiven Cabernet Sauvignon
CABERNET SAUVIGNON

 

merlot-druiven-mengen
MERLOT

Ook Champagne is in bijna alle gevallen een ‘assemblage’ van drie druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay!

Over Lieve Leonie

Lieve LeonieLieve Leonie is een rubriek waarin Weinakademiker, Champagne Ambassadrice en wijndocent voor WSET, Leonie Mooijekind, elke week al je brandende wijnvragen beantwoordt. Heb je ook een vraag voor Leonie? Plaats een reactie en we leggen je vraag aan Leonie voor!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?