Hollandse Glorie Hema; Een fijn huisvrouwendomein. U kunt er altijd terecht voor essentiële hebbedingetjes. Ook de wijninkopers van dit degelijke warenhuis hebben geen GPS nodig in de wereld van wijn. Ze weten de pareltjes er zo tussenuit te halen. En dit alles voor een Hema prijsje.

Die Hema prijsjes zie je ook terug in grote Hamersma. Die hebben we even samengevat in een top 5 Hema wijn: kijk maar!

Dat prijsje jeukt de laatste tijd een beetje. Voor €3,75 per fles moet er toch behoorlijk worden ingeleverd op bijvoorbeeld die fijne Dreambird Pinot Grigio uit het Hema arsenaal. Maar wie wordt hiervoor eigenlijk uitgeperst?

Voor diegenen die de stuivende Dreambird niet geproefd hebben en wel uit zijn op wat wijngelukjes; deze Roemeen werd toen, voor nog een kwartje minder, aangeboden door bovenstaande wijnaanbieder. Ik kroonde hem meteen Budgettopperrr van 2012. Vrienden, familie, onbekenden op straat, iedereen viel ik lastig met deze Pinot Grigio voor de armen en vrekken. Hema zag mijn indrukwekkend grote familie van pimpelaars gaan met al die doosjes. Toen ook professionele alcoholisten Harold Hamersma, Hubrecht Duijker en Onno Kleyn er mee aan de haal gingen hebben ze bij Hema de prijzen verhoogd.

Ik kroonde hem meteen Budgettopperrr van 2012. Vrienden, familie, onbekende op straat, iedereen viel ik lastig met deze Pinot Grigio voor de armen en vrekken.

Volgens Google, een van mijn handlangers, kan een flesje wijn inderdaad voor drie Euro’s in de winkel liggen. Of het u in verrukking brengt, is een tweede. Een wijnfles met toebehoren en gebracht op plaats van bestemming inclusief het spekken van de schatkist komt al op zo’n €1,52. Dan heeft nog geen vertegenwoordiger zich er mee bemoeid. Laat staan dat er wijn in de fles zit. Op het etiket van de Dreambird staat zelfs nog dat 2% van de omzet wordt gedoneerd aan zielige kinderen in nieuwbakken wijnland Roemenië. Hema moet dus wel een echte VOC-mentaliteit hebben.

Raoul van de Hema Klantenservice kan er helaas niets over zeggen, maar ‘U hoeft zich echt geen zorgen te maken hoor’. Dat doen we dan ook maar niet. Als u allemaal een flesje gaat halen gooit Hema er volgend jaar vast weer 50ct bovenop. U en die zielige kindjes in Roemenië worden er in ieder geval beter van. Overigens wordt er in de Dreambird collectie ook een zachte Pinot Noir aangeboden voor dezelfde prijs, die uitstekend combineert met paardenrookworst. Echt Hema.