Als een sangria met de juiste ingrediënten wordt bereid, heb je de volgende ochtend geen kater, aldus de schrijvers van dit boek. Er zijn honderden verschillende bereidingsmethoden – snelle en minder snelle.

Een echt goede sangria heeft wat tijd nodig. En deze variant wordt beslist niet op de Ballermann of Ramblas geserveerd. Lees het hier!

En wat eet je er dan bij? Deze nacho ovenschotel met gehakt.

Sangria

0 from 0 votes
Course: CocktailCuisine: Spaans
Portie

2

Liter
Bereidingstijd

20

minutes
Tijd om te trekken

120

min

Sangria is het perfecte drankje om vrienden mee te maken. Elke borrel, barbecue en verjaardag wordt er net even gezelliger van.

En als je zo’n vrolijke kan sangria op tafel zet is het feest meteen begonnen. Echt een keer doen dus! Andere feestelijke cocktails vind je hier. 

Ingrediënten

  • 2 el 2 suiker

  • 1 1 klein kaneelstokje

  • 1 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat

  • 1 1 glas cognac of rum

  • 1 1 fles droge, jonge en soepele rode wijn, goed gekoeld

  • versgeperst sap van 2 sinaasappels

  • sap van 1 citroen

  • 2 2 perziken, in blokjes gesneden

  • 1 1 appel, in blokjes gesneden

  • partjes van 1 sinaasappel, gehalveerd

  • citroen- of sinaasappelmineraalwater (naar smaak)

  • ijsblokjes

Bereiding

  • Verwarm de suiker al roerend met 2 eetlepels water in een pan op middelhoog vuur en doe het kaneelstokje erbij.
  • Neem de pan van het vuur als de vloeistof begint te koken. Laat hem afkoelen en voeg de nootmuskaat en cognac toe.
  • Doe het cognacmengsel in een grote kan en schenk er de wijn en het sinaasappel- en citroensap bij.
  • Voeg de vruchten toe aan de drank. Als je de sangria niet zoet genoeg vindt, kun je er naar smaak gezoet mineraalwater aan toevoegen.
  • Laat de sangria minstens 2 uur trekken in de koelkast en serveer hem met ijsblokjes. Salud!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch

Dit sangria recept komt uit het kookboek Recepten uit Barcelona, een prachtig kookboek dat door de sfeerfotografie doet denken aan een drukke volkswijk in Barceloneta. Vol met drukke tapasbarretjes, visrestaurantjes aan zee en overdekte mercati. De recepten zijn simpel en boers.

Recepten uit Barcelona kookboek

Recepten uit Barcelona

  • Auteur | Stephan Mitsch
  • Fotograaf | Arnold Pöschl
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 272 pagina’s
  • ISBN | 978 946 143 171 4
  • Prijs | € 24,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten