Sappige eendenbout uit de oven in een pannenkoekje. Meestal eet je dit gerechtje bij een Chinees restaurant, maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Lees snel verder voor het recept!

Eendenbout in 5 Spice Marinade & Pannenkoeken

5 from 1 vote
Course: HoofdgerechtCuisine: Chinees
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

1

hour 
Oventijd

1

uur

Dit stond op de kaart in het restaurant, waar ik mijn horeca carrière ben gestart. Toen ik het recept zag staan in een kookboek – My Streetfood Kitchen – moest ik het meteen weer eten.. en dus eerst maken. Dat bleek gelukkig mee te vallen –  de oven doet het meeste werk.

Ingrediënten

  • 6 6 eendenbouten

  • 2 2 stuks steranijs – gemalen

  • 3 3 tl vijfkruidenpoeder (Jonnie Boer maakt er een die bij AH te koop is!)

  • 1 1 ,5 el sojasaus

  • Voor erbij
  • Chinese pannenkoekjes of kleine bloemtortilla’s

  • Pruimen- of hoisinsaus

  • 2 2 Libanese (kleine) komkommers, in dunne reepjes

  • 6 6 lente-uitjes, in julienne gesneden

  • De heet-zure aubergine voor wat extra vitamine!

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Wrijf de eend in met de specerijen en bestrijk het vlezige deel met de sojasaus. Leg de eend in een braadslee met het vel naar boven, bedek met aluminiumfolie en laat 45 minuten roosteren in de oven. Verwijder de aluminiumfolie, zet de oventemperatuur op 220 graden en rooster de eend nog eens 15 minuten of tot het vlees loskomt van het bot en het vel knapperig is. Haal de eend uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Trek het vlees en het vel in stukken en serveer op een schaal met de pannenkoekjes, saus, komkommer en lente-ui.

Tips

  • Wijntip | Spätburgunder / Pinot Noir uit een wat koeler gebied zoals Oostenrijk of Duitsland. St Laurent, Zweigelt of een Gamay uit de Beaujolais kunnen ook.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

My Streetfood Kitchen van Jennifer Joyce

My streetfood kitchen kookboek

My Streetfood Kitchen

  • Auteur | Jennifer Joyce
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 263 pagina’s
  • ISBN | 978 94 9143 146 2
  • Prijs | € 49,50

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten