Recept | Eendenbout in 5 spice marinade & pannenkoeken

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Dit stond op de kaart in het restaurant, waar ik mijn horeca carrière ben gestart. Toen ik het recept zag staan in een kookboek – My Streetfood Kitchen – moest ik het meteen weer eten.. en dus eerst maken. Dat bleek gelukkig mee te vallen –  de oven doet het meeste werk.

Eendenbout in 5 Spice Marinade & Pannenkoeken

hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen – bereiding 15 minuten + 1 uur in de oven

 

 

Benodigdheden

  • 6 eendenbouten
  • 2 stuks steranijs – gemalen
  • 3 tl vijfkruidenpoeder (Jonnie Boer maakt er een die bij AH te koop is!)
  • 1,5 el sojasaus

Voor erbij

  • Chinese pannenkoekjes of kleine bloemtortilla’s
  • pruimen- of hoisinsaus
  • 2 Libanese (kleine) komkommers, in dunne reepjes
  • 6 lente-uitjes, in julienne gesneden
  • de heet-zure aubergine voor wat extra vitamine!

eendenbout 5 spice hoisin pannenkoekjes Chinese

Geen zin om te koken? Boek een Walking Dinner, de leukste manier van uit eten gaan! 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wrijf de eend in met de specerijen en bestrijk het vlezige deel met de sojasaus. Leg de eend in een braadslee met het vel naar boven, bedek met aluminiumfolie en laat 45 minuten roosteren in de oven. Verwijder de aluminiumfolie, zet de oventemperatuur op 220 graden en rooster de eend nog eens 15 minuten of tot het vlees loskomt van het bot en het vel knapperig is. Haal de eend uit de oven en laat iets afkoelen.

Trek het vlees en het vel in stukken en serveer op een schaal met de pannenkoekjes, saus, komkommer en lente-ui.

Wijnsuggestie: Spätburgunder / Pinot Noir uit een wat koeler gebied zoals Oostenrijk of Duitsland. St Laurent, Zweigelt of een Gamay uit de Beaujolais kunnen ook.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!