Eggnog, een klassieker als het gaat om winterse cocktails.

Deze eeuwenoude cocktail is zich door de jaren heen blijven ontwikkelen tot een heerlijke, hartverwarmende cocktail. Want of we het nu leuk vinden of niet, de donkere dagen staan weer voor de deur.

Geen paniek dus, want 'ieder nadeel heb z’n voordeel'! Als het buiten weer kouder wordt, weet je dat Kerst bijna voor de deur staat! En wat is er nou knusser dan met z’n allen rond de kerstboom met dit heerlijke recept voor eggnog!

Eggnog

4 from 2 votes
Recipe by Jassy Davis Course: CocktailsCuisine: Verenigde StatenDifficulty: Makkelijk
Personen

1

glas
Bereidingstijd

5

minutes


Deze cocktail is perfect voor de beginnende cocktailmakers. Simpel, klassiek en snel!

Ingrediënten

  • 15 ml 15 Zelfgemaakte 'Simple Syrup'

  • 50 ml 50 cognac

  • 50 ml 50 slagroom

  • 65 ml 65 volle melk

  • 1 klein 1 ei

  • Versgeraspte nootmuskaat, als garnering

  • Eenvoudige siroop
  • 250 gram 250 kristalsuiker

  • 250 ml 250 water

Bereiding

  • Maak de 'simple syrup' volgens het recept hieronder. Schenk de cognac, siroop, room en volle melk in een cocktailshaker en breek het ei erboven.
  • Schud ongeveer 30 seconden, voeg een paar ijsklontjes toe en schud nog een keer tot de Eggnog koud is.
  • Doe een paar ijsklontjes in een tumbler en zeef de Eggnog in het glas. Rasp er wat nootmuskaat over en dien op.
  • Zelfgemaakte 'Simple Syrup'
  • Doe de kristalsuiker in een pan en schenk het water erbij. Zet de pan op matig hoog vuur en breng het mengsel zonder te roeren aan de kook en laat 2 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
  • Schenk de siroop in een gesteriliseerd potje of bakje en sluit dit af. Je kunt de siroop 1 maand in de koelkast bewaren.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Verschil tussen advocaat en eggnog

Eieren en sterke drank? Dat klinkt verdacht veel als advocaat! Het is niet vreemd dat veel mensen denken dat advocaat en eggnog hetzelfde cocktailtje zijn.

Hoewel ze veel gemeen hebben, zijn beide likeuren zeer verschillend. Allereerst zit in eggnog uitsluitend cognac. Maar het belangrijkste verschil zit hem in het gebruik van de eieren. Hier lees je hoe je zelf advocaat maakt.

Winter Warmers van Jassy Davis

Jassy Davis' Winter Warmers bevat cocktail recepten die geschikt zijn voor zowel de beginnende als de ervaren cocktailmakers. Veel klassieke cocktails met een winterse twist. Door de beeldende illustraties van Sarah Ferone, krijg je gelijk zin in een drankje bij de open haard.

Winter Warmers cocktailboek

Winter Warmers

Auteur | Jassy Davis

Illustraties | Sarah Ferone

Uitgever | Good Cook

Omvang | 144 pagina's

ISBN | 978946432629

Prijs | €13,50


🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten