Met eiersalade kun je alle kanten op. Het is ontzettend lekker om gewoon zo te eten, maar leent zich ook perfect als basis voor een salade of saladedressing. 

De charme van een goede eiersalade zit ‘m in de eenvoud, maar vergis je niet! Een zelfgemaakte eiersalade kan spectaculair en heel complex zijn.

Eiersalade

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: BijgerechtKeuken: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

10

minuten

Hoe maak je eiersalade? Dat is een eitje. Onder het recept staan nog 2 variatietips. Oh en trouwens, hier lees je hoe je een ei moet koken!

Ingrediënten

  • 4 gekookte eieren

  • 1/2 gesnipperde rode ui

  • 3 el mayonaise

  • 1/4 tl zout

  • flinke snuf zwarte peper

  • 1/4 tl paprikapoeder

  • handje verse bieslook

eiersalade zelf maken

  • Snij de gekookte eieren in kleine stukjes. Doe de stukjes ei samen met de gesnipperde uit in een kom en roer door elkaar.
  • Voeg de mayonaise, het zout, de peper en de paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar. De eiersalade is nu al klaar om te serveren! Garneer met een beetje fijngehakte bieslook.

    Eet smakelijk!

VAriatietips

  • Met mosterd en kerrie: doe de mayonaise, yoghurt, mosterd, kerrie, kurkuma, komijn, zout en peper in een kom. Meng het goed door elkaar met een eetlepel of garde. Prak de gekookte eieren in kleine stukjes en roer voorzichtig door het sausmengsel heen. Garneer met fijngesneden bieslook.
  • Met tomaten en augurken: snijd de gekookte eieren en tomaten in kleine blokjes. Halveer de augurken en snij in dunne plakjes. Doe dit alles in een saladekom. Pak een kleinere kom en roer hierin de mayonaise, kerriepoeder, cayennepeper, zout en peper door elkaar. Je kunt de cayennepeper weglaten, of vervangen door mosterd, als je niet zo van pittig houdt. Het is lekker om een klein scheutje vocht uit de pot augurken bij de saus te voegen. Doe het mayonaisemengsel bij de eieren en roer door elkaar. Garneer met wat bieslook. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten