WINE REVIEW | El Camino Albariño uit Spanje

Wijndummy
Wijndummy

In de zomer heb ik wel behoefte aan een lekkere, knisperend frisse wijn. Daarom ben ik enorm fan van Albariño, ook wel Alvarinho genoemd in de Vino Verde regio in Portugal. Deze El Camino Albarino is ook voor elk ander moment en heel toegankelijk. Perfect dus om standaard een paar flessen van in huis te hebben.

El Camino Albariño

Land: Spanje 
Gebied:
Rìas Baixas
Druiven:
Albariño
Proef:
Abrikoos, appel
Wijnhuis: El Camino   
Kopen: 
€ 9,95  Siersma Wijnadvies

4 sterren - wine review

Kleur: Strogeel

Neus: Appel en abrikoos

Smaak: Hoge doordrink factor, fris & elegant

Beoordeling: Schenk bij een lichte lunch of geniet van de frisheid met een klein winterzonnetje op het balkon. Wil je de El Camino schenken bij het eten, maak dan iets lekkers klaar met zeevruchten.

Albariño

Albariño dus. Deze aromatische druif domineert de Rías Baixas, in het noordwesten van Spanje. Dankzij de dikke schil kan de drsuif het vochtige klimaat prima aan. Wijnen van deze druif zijn over het algemeen hoog in alcohol, zuren en in smaak. De wijnen zijn fris en naar gelang van de wijnmaker kunnen ze variëren van licht naar rijkere en vollere exemplaren met intense aroma’s van perzik en abrikoos.

albarino-el-camino

De portemonnee kwestie

Goede en goedkope wijnen van de Albariño druif zijn moeilijk te vinden. Doordat de wijnen erg in trek zijn en het niet altijd makkelijk is om de druif te laten groeien in het vochtige, maritieme klimaat, liggen de prijzen hoger. Dat wil niet zeggen dat de prijzen onbetaalbaar zijn, maar misschien moet je net even een paar euro meer neertellen dan dat de meesten normaal doen. Maar voor een tientje heb je een prima Albariño.

Wereldse druif

Omdat Albariño erg in trek is, staat de druif ook in andere landen aangeplant. Zo vind je wijngaarden met Albariño tegenwoordig ook in Californië, Oregon, Washington (state), Australië, Nieuw-Zeeland en Uruguay. Frankrijk besloot in 2010 de druif toe te staan.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?