Europa Culinair

Hét foodfestival van het jaar is Europa Culinair. Het Plein in Den Haag zal drie volle dagen volledig in het teken staan van het allerbeste dat Europa te bieden heeft.

Zeldzame wijnen, cider en meer spannends!

Geen foodfestival zonder bar, maar hier zijn vloeibare versnaperingen wel heel bijzonder! Vinoloog van het jaar – Bernd Weeke – serveert zeldzame druivensoorten (onder andere de witte druif Roter Veltliner). En je kunt allerlei wijnen proeven uit onbekende wijngebieden; unieke druifjes uit wijnlanden als Roemenië, Kroatië en Hongarije. Portugal zet natuurlijk Port neer, maar er is ook Scandinavische alcoholvrije cider – waar chef Niven Kunz lyrisch over is.

Klaar voor het beste van Europa?

Uit de keukens van de allerbeste chefs van Europa, komen verschillende delicatessen, streetfood uit alle landen en de meer traditionele lekkernijen. Proef pasta zoals het bedoeld is en probeer eens elandvlees uit Scandinavië (lekker!!). Voel je een Parisienne en sluit af met een suikerzoete crêpe met aardbeien. Óf toch liever een traditionele Sachertorte?

Europa Culinair

Sabreren, whiskey proeven en mosselen tellen

Naast al die Europese heerlijkheden is er ook genoeg te doen! Geniet op het terras van een muziekje. Of raad – onder het genot van een Belgisch biertje – hoeveel kilo mosselen er in de grootste mosselpan van de wereld zit (en win een prijs!) Proef de mooiste Schotse whiskey’s onder begeleiding van een professional. Maar dit is wat mij betreft het USP van dit festival. Leer hoe je een fles Champagne moet sabreren! Hier kan het! (Ik heb mij al ingeschreven!) Je krijgt er zelfs een heus sabreer-certificaat bij!

Waar, wat en hoe?

Datum  23 t/m 25 september 2016
Adres   Het Plein (naast het binnenhof) in Den Haag

Het festival is goed te bereiken per openbaar vervoer. Tramlijnen 1, 2, 3, 4, 6, 9, 15, 16 stoppen in de buurt. En het is 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station Den Haag.
Onder Plein is een parkeergarage die 24/7 uur open is.

Sabreren (!) en meer

Europa Culinair - Leer sabreren