Feasts is het derde kookboek van Sabrina Ghayour en staat net als de bestsellers Persiana en Siricco draait het allemaal om de kleurrijke keukens van het Midden Oosten. Het bijzondere van dit boek is hoe het is ingedeeld – op feest! Van weekendfestijnen, vegetarische picknicks, lichte feestmaaltijden tot uitbundige zomerfeesten; Sabrina helpt je met het koken van tafels vol prachtige schalen, imposante bijgerechten en bijpassende drankjes. We mogen vast een heel menu uit dit feestelijke boek met je delen. Deze Kerst zet je een Arabisch sprookje op tafel!

Feasts recept garnalen
Feasts recept

Het Feasts Arabische Kerstmenu!

De gerechten uit dit kerstmenu komen uit het hoofdstuk ‘bijzondere gelegenheden’. Het is immers Kerst! En dus tijd om uit te pakken. Het staat vol met prachtige ingrediënten als kreeftenstaarten en saffraan. Sabrina heeft ze samengesteld met in haar achterhoofd, een tafel vol vrienden en dierbaren op wie je indruk wilt maken met gerechten waar net wat meer tijd, aandacht en liefde in zit. Het meest trots is ze op het dessert – de vijgen-rozentompouce. Het ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar in werkelijkheid best eenvoudig is.

De beste cadeau’s voor foodies en wijnlovers op een rij. Klik hier Dit zijn de beste witte wijnen van Albert Heijn onder een tientje!Wijn van de Hema? Dit zijn de allerbeste.

Feasts recept
Feasts recept


Het Feast menu

Dit kerstmenu is niet zo traditioneel ingedeeld. Het zijn allemaal losse gerechten die in grote schalen op tafel komen en waarvan iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt. Dat wordt dus een prachtige tafel vol overvloedige, bourgondische en feestelijke schalen om te delen. Je hoeft (natuurlijk) niet alle gerechten te maken. Kies welke jou aanspreken. En gebruik je mooiste servies!

Feasts recept
Feasts recept

Aan de slag met Feasts

Klik op de gerechten om naar de recepturen te gaan. Liever het hele kookboek in huis halen? Dat kan ook! Klik hier om Feasts direct te bestellen bij Bol.com

Wijntip: Bij een tafel met zoveel verschillende smaken en kleuren kiezen wij het liefst voor een mooie rose. Klinkt gek met Kerst maar dat zijn echte alleskunners. Wil je toch liever wit? Kies eenvoudige Italiaans. Heeft rood de voorkeur? Neem ook een wijn met een flinke zuurgraad en koel ‘m tot 14 graden.

Welke wijn bij deze tafel vol Midden Oosten?

Feasts recept
Feasts kookboek