Recept | flammkuchen Forestière
Portie
4
PersonenBereidingstijd
1
hourDeze variatie op de flammkuchen is populair in het Franssprekende deel van de Elzas. Dit recept voor flammkuchen heeft meer weg van een Italiaanse pizza, omdat er kaas wordt gebruikt voor het beleg.
Ingrediënten
- Flammkuchendeeg
200 gram 200 harde bloem (bijvoorbeeld speciale pizzabloem);
Een snufje zout;
125 ml 125 lauw water;
olijfolie.
- Forestière topping
50 gram 50 crème fraîche
100 gram 100 gruyèrekaas
100 gram 100 champignons, in plakjes
50 gram 50 ham, in blokjes
Provençaalse kruiden
Bereiding
- Flammkuchendeeg
- Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het warme water en de olie erin, en kneed het met je vingers door de bloem heen.
- Kneed het deeg 5 à 10 minuten, of tot het goed loskomt van de kom. Voeg eventueel een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of droog blijft.
- Vorm het deeg tot een bal, leg een theedoek over de kom en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Hierna kan je het deeg gebruiken en verder belegen met een van de recepten hieronder!
- Forestière topping
- Verwarm de oven voor op 250 graden. Rol het deeg en leg het op een stuk bakpapier. Smeer de crème fraîche uit over het deeg.
- Verdeel de overige ingrediënten en bak de flammkuchen 15-20 minuten in de hete oven.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.