Recept | flammkuchen met zalm
Course: BiggerechtCuisine: Duits
Portie
4
PersonenBereidingstijd
1
hourGerookte zalm is een geliefde topping. Leg de gerookte zalm na het bakken op de flammkuchen legt om de frisse smaak te behouden.
Ingrediënten
- Flammkuchendeeg
200 gram harde bloem (bijvoorbeeld speciale pizzabloem);
Een snufje zout;
125 ml lauw water;
1 el olijfolie.
- Zalmtopping
150 gram crème fraîche
50 gram zure room
1 ui, in ringen
Een handjevol zwarte olijven (ontpit)
100 gram gerookte zalmfilet, op kamertemperatuur
Bereiding
- Flammkuchendeeg
- Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het warme water en de olie erin, en kneed het met je vingers door de bloem heen.
- Kneed het deeg 5 à 10 minuten, of tot het goed loskomt van de kom. Voeg eventueel een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of droog blijft.
- Vorm het deeg tot een bal, leg een theedoek over de kom en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Hierna kan je het deeg gebruiken en verder belegen met een van de recepten hieronder!
- De zalmtopping
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek het met de crème fraîche en de zure room.
- Leg de uienringen en de olijven op de deegbodem. Zwarte olijven met pit zijn het lekkerst, haal wel de pitten eruit.
- Bak de flammkuchen in 10 à 15 minuten in een hete oven (250 graden Celsius).
- Beleg de flammkuchen direct als hij uit de oven komt met de stukjes gerookte zalm. Serveer de flammkuchen met zalm nog warm uit de oven.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.