WijnSpijs Magazine Logo

De flammkuchen uit de Elzas, wat is dát lekker...

Een paar jaar geleden wist bijna niemand nog wat een flammkuchen was. Tegenwoordig staat 'ie op elke menukaart van iedere hippe bar.

'Flammkuchen', het Duits/Franse antwoord op de pizza. Het lijkt op pizza, terwijl het tegelijkertijd heel anders is. Om te beginnen is het deeg niet hetzelfde. In pizzadeeg zit gist, bij flammkuchen niet. En waar het beleggen van een pizza (bijna) altijd begint met tomatensaus, is dat in het geval van een flammkuchen een witte saus. Meestal op basis van crème frâiche.

Flammkuchen is hartstikke makkelijk te maken. Maar mocht je niet veel tijd hebben, kant-en-klaar deeg is overal verkrijgbaar. Dus, beleg je flammkuchen, doe 'm in de oven en geniet supersnel van deze knapperige en romige topper!

 

Alle 6 flammkuchen recepten op een rij

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram