Heb je ook zo'n hekel aan de afwas? Dan is dit flespompoen recept met feta echt wat voor jou. Dit gerecht maak je namelijk met één pan en de oven!

Kruidige flespompoen met feta, granaatappel & verse kruiden

0 van 0 Beoordelingen
Recipe by Alan Rosenthal Gerecht: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

4

personen
Wachttijd in de oven

1

hour 

10

minuten
Bereidingstijd

20

minuten

Deze flespompoen uit de oven is een typisch herfstig gerecht, maar is de rest van het jaar ook erg lekker. En naast dat het gerecht erg lekker smaakt, ziet het er ook nog feestelijk uit!

Ingrediënten

  • flinke snuf kaneel

  • 1/4 tl kurkuma

  • 1/2 tl gemalen komijn

  • 3 el extra vergine olijfolie, plus extra voor het besprenkelen

  • 1 grote flespompoen (ca. 3 kg), in de lengte in 8 parten

  • 2 rode uien, gepeld, in 8 partjes

  • 150 gram Griekse yoghurt

  • 1 teen knoflook, fijn geraspt

  • 1 1/2 el melk

  • 50 gram halve walnoten, in stukjes

  • 1 el granaatappelmelasse

  • 3 el peterselie, fijngesneden

  • 3 el munt, fijngesneden

  • 2 el granaatappelpitjes

  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 200 °C. Verkreukel een stuk bakpapier van 35 x 35 centimeter, vouw het weer open en bekleed er een ondiepe pan meer.
  • Roer de kaneel, kurkuma en komijn met flink wat zout en zwarte peper door de olie. Leg de pompoen en uien in de pan en schenk het specerijenmengsel erover. Vermeng alles met je handen en zorg ervoor dat alle groenten bedekt raken met de specerijen.
  • Zet 1 uur in de oven, tot de groenten donkere randjes krijgen. Schud de pan halverwege een keer zodat niets aanbrandt.
  • Prak intussen de feta fijn in een kom en roer de yoghurt, knoflook en melk erdoor.
  • Als de groenten 1 uur in de oven hebben gestaan, voeg je de walnoten toe en zet je de pan nog 10 minuten in de oven.
  • Haal de pan uit de oven als de groenten gaar zijn en laat een beetje afkoelen. Hussel de groenten en noten een beetje door elkaar door het bakpapier op te tillen, zodat de olie onderin zich goed met de ingrediënten mengt. Trek het bakpapier uit de pan en gooi het weg. Verdeel alle groenten zo gelijkmatig mogelijk over de pan.
  • Schep lepels van het yoghurt-fetamengsel over de groenten en noten. Besprenkel alles met de granaatappel melasse, bestrooi met de verse kruiden, maak af met een scheutje olijfolie en de granaatappelpitjes, en dien op.

Tips

  • Vul het recept aan met uitgelekte kikkererwten nadat het bakpapier is verwijderd. De kikkererwten worden verwarmd door de rest van de ingrediënten.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Foolproof - uit één pan van Alan Rosenthal

De titel zegt het al; dit receptenboek van Alen Rosenthal bevat 60 recepten die allemaal worden bereid in één pan. Ideaal voor mensen die niet van de afwas houden dus! De gerechten lopen erg uiteen en gaan van een risotto met paddenstoelen naar een Thaise curry.

Foolproof uit één pan Receptenboek

Foolproof - uit één pan

  • Auteur | Alan Rosenthal
  • Fotografie | Rita Platts
  • Omvang | 144 pagina's
  • Uitgever | Becht
  • ISBN | 9789023016762
  • Prijs | €17,99

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten