Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze nieuwe minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, daar hun toffe foto’s, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | Anne de Graaf

Mini interview

Wij zaten bij deze vrouw aan tafel tijdens de Gault Millau uitreiking, gezellig! Hou jij van lekker eten en van reizen? Dan is Anne dé persoon die je moet volgen op Instagram! Met 60 plekken van haar bucketlist gestreept, kun je wel stellen dat deze foodie genoeg van de wereld heeft gezien. Op haar blog vertelt ze alles over haar persoonlijke travel experiences en deelt ze de fijnste foodspots van verschillende landen.

Interesse voor koken en bakken is er bij Anne altijd al geweest. Naarmate ze ouder werd kwam ook de interesse voor gezond eten. Op de website annetravelfoodie vind je alle recepten van Anne, denk aan suikervrij, glutenvrij of vega, all of them are healthy! Wanneer je op haar website zit check dan gelijk haar travel blogs, wij zijn jaloers!

Naam | Anne de Graaf
Instagram account | @annetravelfoodie

Anne

Favoriete vega gerecht?
Ik hou heel erg van comfort food met een gezonde twist. Pasta’s of Mexicaans bijvoorbeeld. Je hebt hier allerlei vega varianten in, bijvoorbeeld tacos’ met vegetarisch gehakt, of gnocchi met spinazie, cherry tomaatjes en pijnboompitten.

Dit is pas comfort food 🙂

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? 
Ik ben gek op volkoren brood met hummus en avocado. Daar lunch ik zo’n beetje elke dag mee. Verder eet ik vaak appels, bananen en kiwi’s, en in de zomer komen daar bosvruchten bij. Verder heb ik altijd wel wat couscous in huis om een makkelijke maaltijd mee in elkaar te flansen en lekkere (suikervrije) granola met ongezoete soya yoghurt voor mijn ontbijt.

Favoriete restaurant om te lunchen?
Als je echt een gave lunchervaring will moet je eens naar Brasserie Goldfinch in het Waldorf Astoria in Amsterdam. Twee sterren chef Sidney Schutte maakt daar heerlijke klassiekers met een moderne twist. De ravioli daar is echt de lekkerste ravioli die ik ooit heb gegeten.

Jouw motivatie om vega te eten? 
De vleesindustrie heeft een enorme impact op het milieu. Veel mensen doen wel het licht uit als ze de kamer verlaten, of doen de kraan dicht bij het tanden poetsen, maar ze weten niet hoeveel co2 uitstoot en waterverbruik er gepaard gaat met het consumeren van vlees. Wist je dat voor die ene hamburger op jouw bord net zoveel water nodig is als dat je in 6 weken douchen verbruikt?

Ken je de vega wentelteefjes al?

Favoriete quote?
Eat 80% for your body and 20% for your soul. Ik ben namelijk heel erg van gezond eten en goed voor jezelf zorgen, maar ik eet ook zeker op zijn tijd een stuk chocola of cheesecake.

Anne

Favoriete stad voor een citytrip?
Ik heb een jaar in New York gewoond en het is nog steeds een van mijn meest favoriete steden ter wereld. Het heeft zoveel te bieden. Waar je ook maar zin in hebt: je vindt het daar! En de lijst van restaurants die ik daar nog wil bezoeken is oneindig. Er komt ook zoveel bij elke maand. Iets dichterbij huis zijn Londen en Barcelona ook favorieten. De restaurants in Londen zijn heel Instagramwaardig en het eten in Barcelona is gewoon goddelijk.

Bekijk deze hotspot uit New York

Ik ga niet van huis zonder …
Een gezonde snack. Ik eet vrij vaak. Elke paar uur heb ik wel weer trek. Om te voorkomen dat ik ongezonde (en dure) snacks onderweg koop heb ik altijd een gezonde snack bij me. Dit kan een suikervrije reep zijn van de supermarkt maar ik maak ook vaak zelf bananenbrood waarvan ik een plakje meeneem.

Bananenbrood zonder suiker of met amandelmeel? Bekijk onze recepten!

Als ik de loterij win dan ga ik bij … eten
Als het in Nederland is dan zou ik heel graag een keer bij een drie-sterren restaurant gaan eten. Ik ben al wel bij twee sterren geweest maar nog nooit bij drie. Dat lijkt me een heel bijzondere ervaring. Nederland heeft er 3, maar De Librije vind ik wel een klassieker waar ik als foodie een keer geweest moet zijn. En als ik buiten Nederland mag denken dan zou ik graag naar Bali willen. Daar ben ik nog niet geweest en er zijn mega veel vegetarische en veganistische tentjes waar ik erg benieuwd naar ben.

Het laatste wat ik heb gegeten is … 
Ik heb zojuist een lekkere risotto gemaakt met champignons en spinazie. Heerlijk comfort food!

Guilty pleasure?
Pindakaas. Zonder twijfel. Ik moet me inhouden om niet alles als excuus te gebruiken om pindakaas naar binnen te lepelen. Bananen en dadels moeten het vaak geloven. Dan maak ik mezelf wijs dat ik een gezonde snack eet (want: fruit) maar eigenlijk gaat het me gewoon om de pindakaas.

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Annetravelfoodie te volgen!