Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze nieuwe minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, daar hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | Anniepannie – Andrea

Mini interview

Andrea heeft al eens meegedaan aan een Surprise Dinner én aan een WijnSpijs wandeling. Niet gek, deze vrouw is namelijk gek op koken! – en op food. Zij kookt het liefst samen met vrienden, en dan zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Er komen wekelijks nieuwe foodtips, hotspots en recepten online op de blog van deze groentekoningin. Groenkoningin? Ja. Andrea geeft groente namelijk vaak de hoofdrol in haar recepten, healthy!   

Naam |Andrea | Foodblog Anniepannie
Instagram account | @anniepannie_nl

anniepannie

Favoriete lunchspot?

Daar vragen jullie me wat… ik heb er teveel! Op dit moment ben ik helemaal fan van Chinatown in Den Haag. Ik ga graag dimsummen bij Full Moon City of ik eet een noedelsoepje met cripsy buikspek bij St. Anny’s, heerlijk! En… het is nooit duur! Ook wel eens fijn. Nu we toch in de Aziatische sferen zitten: Mr. Bap is ook zo lekker! Daar eet je authentieke Koreaanse gerechtjes zoals bibimbap en mandu. En bij het Javaanse eethuisje Warung Bude Kati hebben ze heerlijke nasi campur.

 Favoriete quote?

“My mom always said life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.” Deze komt uit de film Forrest Gump en hij is gewoon zó waar! Het leven zit vol verrassingen, leuke en helaas ook minder leuke. Hoe jij daar mee omgaat is een keuze. En keuzes kunnen lastig zijn, maar uiteindelijk kan het je onwijs veel brengen!

 Leukste stad voor een citytrip?

Zit ik in de moeilijkevragenshow? Hahaha. Dit is te moeilijk! Laatst ben ik voor de tweede keer naar Dublin geweest. Dat is zo’n gezellige stad! Je kunt er lekker eten, het is er ALTIJD gezellig, iedereen is super aardig en als je een klein stukje met de trein gaat kun je in het vissersdorpje Howth een ontzettend mooie klifwandeling maken. PS: tv-chef Donal Skehan komt uit Howth!

 Als ik de loterij win dan …

…neem ik sowieso eerst mijn vrienden en familie mee uit eten. Bij een super fancy restaurant, The Jane of de Librije ofzo. En daarna pluk ik wat random mensen van straat waar ik hetzelfde mee doe. Dat lijkt me hilarisch! Ook huur ik direct een team webnerds in om Anniepannie.nl naar een hoger niveau te tillen. Dat technische stuk is namelijk niet zo mijn ding, laat mij maar mooie content maken! Na dit alles ga ik denk ik even op vakantie om te bekomen van de shock en om te bedenken wat ik met de rest van het geld ga doen… En waar kan dat beter dan op de Bahama’s?

 Het leukste aan mijn werk vind ik..

De afwisseling! Geen dag is hetzelfde. Doordat ik eigen baas ben heb ik telkens verschillende klanten en uitdagingen. Heerlijk vind ik dat! Daarnaast ben ik iedere dag met food gerelateerde dingen bezig. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een recept of om het opzetten van een marketingcampagne voor een foodmerk. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt, daar ben ik zo onwijs trots op!

Ik ga niet van huis zonder?

Deze wordt heel saai… Mijn sleutels natuurlijk, altijd handig. En verder mijn telefoon. Dat is trouwens tegelijkertijd mijn portemonnee, mijn pasjes bewaar ik in het hoesje.

Zonder telefoon ben ik nergens. Ik moet wel foodfoto’s kunnen maken natuurlijk!

Favoriete kookboek?

Dat is zonder twijfel Jamie in 30 minuten. Dat boek heeft mijn liefde voor koken naar the next level getild. Ik heb uit geen enkel kookboek zoveel gekookt als uit deze. Jamie is mijn grote held! Van hem leerde ik dat iedereen kan koken. Gewoon niet moeilijk doen, proeven alsof je leven er vanaf hangt en salades husselen met je handen. Hij gaf me zelfvertrouwen in de keuken!

Bekijk meer ‘Jamie’

 Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Makkie, pannen natuurlijk! Mijn blog heet niet voor niets Anniepannie hè, hahaha. Daarnaast zout. Zo’n belangrijk ingrediënt! Zout is er in vele soorten en maten en ik heb dan ook een heuse zoutcollectie in mijn keuken, met onder andere zwart vulkanisch zout, citroenzout uit Griekenland en gerookte zeezoutflakes. Oeh en in de zomer liggen er standaard mango’s in mijn keuken. Lekkerste fruit everrr!

 Ik zou wel in … willen wonen

Bangkok! Of Ho Chi Minh city. Niet voor altijd hoor, maar gewoon voor een jaartje ofzo. Ik ben dol op steden en in deze metropolen kun je niet-normaal-lekker eten! Zo vers, zo anders, zo… goed! En dat op elke hoek van de straat. Dat heb ik in Europa nog nooit meegemaakt.

 Guilty pleasure?

Lays naturel ribbelchips. Ik ga helemaal los als ik zo’n zak op schoot heb. Niet helemaal gezond, I know. Waarschijnlijk is het de combinatie van zout, vet en knapperig die ‘t ‘m doet. Dikke tip: maak deze mango feta dip (https://www.anniepannie.nl/mango-feta-dip/) van Anniepannie erbij en je bent in de hemel.

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Andrea te volgen!