Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke verhalen.

Follow Friday | Bénine Bijleveld | BeninesKitchen

Mini interview

Koken en vooral lekker eten is de rode draad in Bénine’s leven. Van jongs af aan hield ze zich bezig met koken. Vooral het bakken van koekjes en taarten had toen haar aandacht. Naarmate ze ouder werd en haar smaakpalet zich verder ontwikkelde, ging ze steeds meer gerechten klaarmaken. Enkele jaren geleden werd ze geconfronteerd met een gluten intolerantie en werd haar interesse voor gezond eten groter. Haar foodblog is dan ook geheel glutenvrij, hoe cool! Waar Bénine nog meer van houdt? Dat lees je hier!

Schermafbeelding 2019-03-11 om 15.00.31.png

Naam | Bénine Bijleveld | Foodblog-BeninesKitchen
Instagram account | @Benineskitchen

Het leukste aan mijn werk vind ik …
Je komt in gesprek met merken en mensen die je anders nooit op die manier gesproken had. Neem bijvoorbeeld Coca-Cola, zij hadden mij uitgenodigd in hun R&D lab in België. Echt interessant om bij zo’n groot merk een kijkje te nemen!

Favoriete restaurant?
De Scheepskameel, without a doubt! De bediening is te gek, het eten verrukkelijk en de Duitse wijnen doen me telkens verbazen. Zo proefde ik daar laatst een rode Saint Laurent. Ik werd een beetje wild ja.

Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten is …
Wat een onmogelijke vraag, haha! Wat ik lekker vind, hangt totaal af van de bui waarin ik ben. Ik merk wel dat eten bij sterrenrestaurants erg bijzonder is, maar ik gelukkiger word als er een goed bord met perfect bereid vlees voor me staat. Of een kaasplankje. Pure producten die goed bereid zijn. Je hebt dus inderdaad geen antwoord gekregen op deze vraag. ; )

Beste WijnSpijs combinatie ever?
Dan moet ik toch kiezen voor Côte de Boeuf en een Amarone. Hállo. Overigens kun je me na een halve fles wijn Amarone naar bed dragen, er zit een redelijk alcoholpercentage in.

Is Nathalie tijdens haar wijnreis ook naar bed gedragen? Lees het in wijnreis Italië Amarone.


Guilty pleasure?

Ik ben verslaafd aan een stukje Godiva chocolade na het eten.

Ook chocolade na het eten? Deze koekjes →  vind je op Bénines blog!

Favoriete quote?
Ik ben niet echt een quote-meisje. Ik heb geen lijfspreuk ofzo.

Favoriete stad voor een citytrip?
Mag een top 3 ook? Lissabon, San Sebastian, Florence.

chocolate cookies

Als ik de lotterij win ga ik….
Altijd lekker dromen op deze vraag. Het lijkt me heel leuk om met een aantal vrienden enkele weken te gaan zeilen langs de Griekse eilanden. Nu heb ik niet per se wat met zeilen. Voor de beeldvorming: ik heb het over het type boot waar je wel gewoon een normale badkamer hebt, waar niet iedereen in Tetris-houding opgestapeld ligt en waar een kok aan boord is. Ik word heel ontspannen van de zee en het lijkt me echt veel te gezellig. Ik zou me echter niet kunnen voorstellen dat ik daar ooit zoveel geld aan zou uitgeven, mits ik dus die lotterij win.

Griekenland… Ik denk gelijk aan Tzatziki, jij ook?

Het leukste boek/serie?
Mijn favoriete boek is Shantaram. Afgelopen jaar heb ik het boek nog een keer gelezen en ik heb nog geen boek gevonden die dit level matcht. Als jullie tips hebben voor indrukwekkende boeken, laat het me vooral weten!

Favoriete pizzatopping?
Ik houd het met pizza’s rustig. Mijn favoriete topping is met goede kwaliteit tomaten, Parmezaanse kaas en rucola. Heel soms wissel ik af met buffelmozzarella en parmaham.

Trek in pizza? Maak je eigen pizzadeeg!

 

Schermafbeelding 2019-03-11 om 15.26.17.png

 

 

TIP: Wist jij dat Bénine een super tof glutenvrij kookboek heeft, met foto’s door Kim Feenstra? 

Bestel jouw Food Talk hier

 

 

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Bénine te volgen!