Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze nieuwe minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, daar hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | Cynthia Schultz🍷

Mini Interview

Cynthia Schultz, ook wel bekend van de blog Miss Lipgloss. Na 7 jaar fulltime aan Miss Lipgloss te hebben gewerkt was het tijd voor iets anders. Daar was Cynthia.nl! Én maakte ze de switch op Instagram naar @cynthiaenwijn.

Alles over wijn ontdekken is inmiddels een van haar grootste hobby’s geworden. Cynthia haar passie voor groeit. En na WSET level 2, is ze dit jaar maar direct gestart met WSET level 3! Doet ze even!

Ook een wijncursus doen? Bekijk hier het aanbod van Wijnstudio!

Inmiddels heeft deze wijnliefhebster meerdere wijnreizen, wijncursussen en wijnproeverijen van haar lijstje kunnen strepen. Omdat deze redhead meer leuk vind dan beauty en wijn, vertelt Cynthia je alles over  food, lifestyle, interieur, reizen, en alles waar ze nog meer razend enthousiast van wordt, op haar blog www.cynthia.nl – kijken!

Naam | Cynthia Schultz
Leeftijd | 27 jaar
Instagram account | @cynthiaenwijn

Cynthiaenwijn

Favoriete druivensoort/blend?
Kan ik niet uit kiezen natuurlijk, er is zóveel lekkers, maar als ik nu op het terras zit en ik moet kiezen, dan ga ik voor een Riesling. Qua rood ben ik erg fan van de jam-achtige fruitige wijnen uit Zuid-Italië (Negroamaro of Primitivo), maar Noord- en Midden-Italië kan me ook steeds meer bekoren met bijvoorbeeld Chianti.

Lees hier alles over Riesling

Favoriete wijnland?
Ik denk toch Italië, maar ook hier geldt: er is zoveel goeds op deze wereld qua wijn! Elk land heeft wel wat moois. Maar Italië misschien wel het meeste naar mijn smaak.

Beste wijnspijs combinatie ooit gegeten?
Oei, dat is lastig. Ik denk afgelopen september bij een wijnspijslunch bij Restaurant De Librije. Het was tijdens Chef’s Revolution en zes verschillende sterrenchefs kookten een gang. Een Paul Hostomme Champagne uit 1992, 19 jaar op de lies gelegen, gecombineerd met een gerechtje van Restaurant Zarzo. Op het bord lag mul, kaviaar, eidooier en ibericovet. Een heel aards geheel met verschillende texturen en veel romigheid. Ik vond de combinatie fantastisch.

Cynthia

Beste wijnspijs ooit gemaakt?
Beste wijnspijs herinnering thuis: een vers patatje oorlog met uitjes en een kroket met daarbij een botervette Bourgogne van Louis Jadot. Matcht natuurlijk totaal niet qua niveau, het chique van de wijn met het normale van de friet, maar och, wat heb ik hiervan genoten. Het was de avond na een week op Curacao, ik was net thuis, en hier had ik zo. veel. zin. in. De wijn lag nog in de kelder en al in het vliegtuig zat ik erover te dromen. Genieten.

Recept | Maak makkelijk zelf friet!

Favoriete restaurant?
Mijn nummer 1 favoriete restaurant is toch echt De Librije in mijn hometown Zwolle. Maar voor een iets minder chic avondje uit eten ga ik het liefst naar Het Weeshuys, waar chef Robbert met de seizoenen meekookt en elke maand een andere kaart presenteert.

Favoriete stad voor een citytrip?
In Nederland Maastricht, in Europa Londen en in de hele wereld New York. Of Tokio… Zie je, ik kan niet kiezen.

Bekijk hier onze favorieten uit Maastricht

Favoriete muziek
Dit luister ik heel vaak. Ik heb niet 1 favoriete artiest zoals je merkt aan het lijstje.

Favoriete ontbijt
Beschuitjes met hagelslag. Met een cappuccino. En als ik gezond wil doen havermout met amandelmelk en banaan met kaneel.

Cynthia

Favoriete dessert
Alles met meringues, slagroom en fruit. Eton Mess, Pavlova…

Ook dol op? Bekijk dit dessert!

Favoriete seizoen
De herfst! Ik houd van het knusse en gezellige, het kneuterige van het najaar.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Wijn natuurlijk. 😉 Maar even serieus, ik heb altijd een fles vet goede olijfolie in de keuken staan. Dat maakt alles lekkerder. Gewoon af en toe investeren in een grote fles goede olie en je doet er maanden mee.

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Cynthia te volgen