Elke week staat een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze nieuwe minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, met hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | De_wijntweeling | Max & Juuls

Mini interview

Maxime & Juliette Zandbergen, tweelingen geboren op 1e kerstdag 1991. Beter bekend als “de wijntweeling”. Beide werken ze in de wijnsector en delen hun gezamenlijke passie voor wijn (ook privé) graag met elkaar. Als tweeling moesten zij vroeger altijd alles delen, dat vonden zij toen vervelend, maar nu valt alles op zijn plek; een flesje wit of rood delen ze graag, en ze zijn dan ook gek op shared dining! Kijk aan, hebben nadelen toch ook voordelen.
Hun moto: genieten van het leven! Daar horen goede wijnen & lekkere hapjes bij. Dat alles in combinatie met een gezonde dosis sport, want van stil zitten houden ze niet. De halve marathon van Leiden staat alvast bij hen op de planning!

Naam | Juliette & Maxime 
Instagram account | @De_wijntweeling 

 

wijntweeling follow friday

Hoe zijn jullie begonnen?
We begonnen onze wijnpassie met het halen van ons wijnbrevet, daarna zijn we de 
vinologenopleiding gaan doen en uiteindelijk zijn we beland in de wijn-business. Nu zijn we concullega’s van elkaar en werken we beide voor een wijnimport bedrijf. Daarop aansluitend borrelen we vaak bij elkaar thuis en proef je eens wat van de ander. Werk en privé gaan behoorlijk goed samen! (ook een leuk motto!)

Favoriete restaurant?
Één van onze favoriete restaurants is Jeanpagne in Leiden. Naast het eten is de wijn ook altijd goed en er is volop keus. Eigenlijk laten we ons altijd verassen bij Jeanpagne, wat betreft wijn. We geven aan dat we zin hebben in iets fris, vol, rood of wit etc. en het lukt hen nog steeds om ons te verrassen. We proberen de laatste tijd wel vaker andere steden te bezoeken zoals Amsterdam en Den Haag. Met name de wijnkaart geeft dan de doorslag en ook een Franse keuken is mooi meegenomen.

Jullie lekkerste ontbijt ?
Wij hebben allebei een guilty pleasure wat betreft ontbijt. Zo culinair als het soms kan zijn, zo simpel en heerlijk kan het ook in de ochtend zijn. Een geroosterde boterham met pindakaas en suiker! Ja, we hebben de opmerking al vaker gehad, pindakaas is toch al zoet? Dat betwijfelen wij. Er schijnt de laatste tijd ook een discussie te zijn over pindakaas. Is het zoet of is het hartig? Pinda’s zijn hartig, pindakaas is zowat hetzelfde.. dus waarom zoet? Wij zijn eigenlijk wel benieuwd naar de meningen. Hoe dan ook, pindakaas met suiker is echt yum!

Favoriete stad voor citytrip?
Ondanks onze Franse favorieten qua wijn en food komen we er niet eens zo vaak. Of naja eerlijk gezegd, we zijn nog veel te weinig in Frankrijk geweest. Welgeteld misschien 5 keer en dat is dan het totaal bij elkaar en afzonderlijk van elkaar. Hmm.. opeens komt nu het besef dat dit wel even op onze bucketlist moet. Waar we de afgelopen jaren wel zijn geweest zijn Praag en Budapest; deze steden zijn zeker aan te raden. Beide zijn ontzettend knus, gezellig en anders en de wijn is ook verrassend goed. Daar zouden Tsjechië en Hongarije zoveel meer trots op mogen zijn, laat het zien! Zo bescheiden, helaas zijn de wijnen uit deze landen nog niet zoveel te verkrijgen buiten hun grenzen. Daarnaast is het eten ook erg goed en goedkoop. Je vindt op elke kaart wel foie gras. Eigenlijk is de stijl in deze steden erg Frans-Europees. Daar houden wij van, dus zeker een tripje waard!

Ook wijnen proeven in Tjsechië? Klik dan hier voor de leukste wijngaarden van Tsjechië.

 

Wat mag niet ontbreken in de wijnkast?
Lastig. Als we samen een fles opentrekken, dan is het vaak wel een wat vollere wijn. We zijn dus wel echte Chardonnay fans. Momenteel is Max erg fan van de Bourgogne, zowel een Chardonnay (wit) als de Pinot Noir (rood). Die mag dus niet ontbreken. Een goede Riesling is volgens Juuls ook zeker het plaatsje in de kast waard. Vergeet daarbij niet het juiste (Riedel) wijnglas, want dat maakt echt uit wat betreft smaak! Een wijn komt zoveel beter tot zijn recht in het juiste glas. Ohja, en mousserende wijn!  Wij zijn het erover eens dat er meer bubbels gedronken moeten worden! Niet alleen met oud & nieuw…

follow friday de wijn tweeling

Guilty pleasure…
Zijn toch wel kroketjes en dan met name garnalen kroketjes. Gefrituurd en mayonaise blijft toch altijd lekker…vooral met een glaasje bubbels erbij! Dat blijft een top wijnspijs combinatie. Als we voor luxe gaan, dan is foie gras/gebakken ganzenlever en een glaasje Sauternes echt prachtig. Echter zijn die kroketjes wat voordeliger. Maar goed voordelig of niet, soms moet je niet teveel nadenken. Het leven is te kort om na te denken over de lange termijn. Naast genieten van het leven, lekker eten en wijn proeven/drinken houden wij van cabaret. En er is een cabaratier die ons motto goed wist te verwoorden “leef toch je leven als je allerlaatste uur” aldus Youp van ’t Hek. Dus misschien is iets meer champagne, sauternes en foie gras niet zo een slecht idee. 

Het lekkerste dat jullie ooit gegeten hebben…
Er is zoveel. Er zijn traditionele gerechten, maar ook combinaties waar je nog ooit van hebt gehoord en die verrassend goed zijn. We zijn onlangs wezen eten bij Kaagman &  Kortekaas. Juuls was super enthousiast over een gerecht met konijn en zee-egel. Wanneer eet je dat?! Max is behoorlijk fan van het wildseizoen, dus voor een mooi hertenbiefstuk met de bijpassende garnituur kun je haar zeker wakker maken. Bij Wijn bij Stijn in Den Bosch hadden we eens een heerlijke steak met bearnaisesaus. Klassiek maar o zo heerlijk EN medium rare, that’s how we like it. We zijn geboren in een familie met een vleesgroothandel. Dus we zullen nooit vegetariër worden.

Ook op bezoek bij Wijn Bij Stijn? Klik hier voor meer info!

Het lekkerste drankje jullie ooit gedronken hebben…
Dat is natuurlijk wijn! Hierbij gaan we dan heel keurig in een taal praten waar een normale wijnliefhebber geen idee van heeft. Een wijnkaart lezen is voor de normale mens toch een uitdaging. Beide zijn we groot fan van Rebholz Spätburgunder: makkelijk gezegd een Duitse rode wijn van Pinot Noir. Kost wat tientjes wegens het hele proces dat ervoor nodig is geweest om zo een mooie wijn te bottelen. Dat maakt de smaak echter zeer elegant, complex en WOW. Tsja, daar moet je wel wat wijn voor gedronken hebben om het te begrijpen en te waarderen. Misschien ook een tip: doe het niet, je wordt kieskeurig en je raakt verwend! Haha!

Nu gaan we er weer vandoor op onze mooie tandem, op zoek naar verre hotspots!

tandem wijntweeling follow friday

 

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van de_wijntweeling te volgen!