Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories. Deze week: Suus & Johann, ookwel de Food Bandits!

Follow Friday | Suus & Johann | Food Bandits

Mini interview

Suus en Johann bloggen, ontwikkelen recepten, fotograferen en geven workshop in foodfotografie en -styling. Dat ze hier goed in zijn, kun je wel zien aan de geweldig mooie foto’s op hun blog. Daarnaast brachten zij ook nog twee kookboeken uit: ‘Andere koek‘ en ‘Good morning‘.
Passie voor koken, maar voornamelijk voor bakken, hebben zij dus als geen ander. Ook goed om te weten: allergie vriendelijk eten staat centraal bij Food Bandits, iedereen kan dus genieten van hun cake of taart!

Naam | Suus & Johann | Foodbandits.nlInstagram account | @foodbandits

Wat vinden de Food Bandits het leukste aan hun vak?
Als mensen je recept hebben uitgeprobeerd en een berichtje sturen dat het ze het heel lekker vonden, dat vinden wij echt heel leuk. Daarnaast vinden wij het geven van workshops het allerleukst aan Food Bandits. Dat doen we met heel veel plezier.

Hebben jullie nog ambities?
Ik droomde altijd al wel over een kookboek en dat we er nu twee hebben mogen maken is echt te gek. We zouden graag meer willen fotograferen voor anderen, maar ook meer workshops of presentaties willen geven die gaan over duurzaam leven. We schrijven hier al meer over, ook vanuit Johann zijn achtergrond in scheikunde. Je komt namelijk nog een hoop onzin over duurzaamheid tegen. Verder hebben we net een huis gekocht in Friesland, waar we de tuin willen omtoveren tot theetuin.

Jullie maken veel vegan-recepten. Hebben jullie een tip voor mensen die vegan wil worden?
Begin klein. Om het voor jezelf leuk te houden, maar ook omdat je lichaam nog gewend is om ijzer anders op te nemen. Ik vind niet dat iedereen vegan zou moeten eten. Maar één dag per week kan al zoveel schelen voor het milieu. Het is echt heel makkelijk als je eenmaal weet wat de alternatieven zijn! En helaas lieve mensen, er is geen planeet B.

Van alle recepten op jullie blog, welke is jullie favoriet?
De wafels en gevulde speculaas. Die zijn zo debiel lekker. Ook al delen we meestal recepten voor zoetigheden. Ons meest populaire recept is zoete aardappelfriet.

Dit mag in jullie koelkast niet ontbreken…
Kimchi!! Ik ben echt de grootste kimchi verslaafde van Nederland. Ik zou zo een pot kunnen leegeten. Waar andere mensen het misschien vinden stinken vind ik het heerlijk ruiken.

Zelf kimchi maken? Klik hier!

Wat is de top 3 van jullie bucketlist?
1. Lange reis maken door Scandinavië2. Succesvolle theetuin met kas3. Ik zou wel weer willen gaan studeren en Johann zou graag een boek over het onderwijs willen schrijven

Jullie geven foodfotografie-cursussen. Wat is de ultieme foodfoto-tip?Zorg voor rechte lijnen. Het klinkt misschien heel simpel maar het kan nog zo lastig zijn. En zorg dat je hoofdpersoon – in de meeste gevallen het gerecht- goed is uitgelicht. Dan trekt dat gelijk de aandacht. De onderstaande foto’s zijn twee van de vele mooie foodfoto’s van Food Bandits.


Beste wijnspijs-combinatie ooit gegeten?
Een goede rode wijn met een pasta en tomatensaus is altijd goed.

And last but not least: Wat is jullie beste food-ervaring aller tijden?
Dat vind ik lastig, het zijn er gelukkig zoveel.  Ik heb het meest lekker gegeten bij vrienden. En bij onze laatste workshop heeft Elvan Haartsen Turks voor ons gekookt. Dat was zo onwijs lekker, ik bleef maar opscheppen!

Klik hier om de Instagram van Food Bandits te bekijken!