Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen of belachelijk goede wijntips…

Follow Friday | Jolande van I love food and wine

Naam | Jolande Vos
Leeftijd | 60
Insta account | @I love food and wine

Jolande Vos studeerde diëtetiek en belandde met die kennis over eten en drinken in de culinaire journalistiek. Als redacteur bij een van de eerste culinaire tijdschriften – TIP, de voorloper van Delicious – vervolgens naar chef redactie bij Allerhande onderwees zij culinair Nederland. Na het behalen van haar Vinologen diploma werd het tijd voor een culinair platform, I LOVE FOOD AND WINE 

Jolande: ‘Op I love food & wine komt voor mij alles samen.

Jolande werkt op haar platform met een team van andere foodies en winies. Met deze lekkerbekken test en beschrijft ze verschillende recepten en wijnen. Jolande staat graag zelf achter de kachel en bedenkt het ene na het andere recept. In 2016 werd haar smaak beloond met de eerste plaats op  de Grand Prix Saint-Hubert, een belangrijke wedstrijd in blind proeven.

Jolande Vos -v-.jpg

Mini interview 

Favoriete druivensoort/blend?

Ik houd van wijn met frisse zuren. Dus Riesling, Sauvignon Blanc of Pinot Noir staan bij mij bovenaan.

Favoriete vakantieland?

Moeilijke vraag: hangt van mijn stemming af. Maar ik kom graag in Frankrijk, maar ook Thailand is bij mij favoriet.

Ook lezen | Spotgoedkope wijn van Hema wint internationale prijs

Favoriete stad voor een citytrip?

Ook lastig, er zijn zoveel leuke steden. Parijs en Sevilla staan op nummer 1. Onlangs heb ik ook Valencia en Boedapest ontdekt.  Allebei aanraders.

Ik ga niet van huis zonder… 

Mijn telefoon.

Favoriete seizoen?

Lente.

Beste WijnSpijs ooit gemaakt?

Op ons platform barst het van de mooie wijn spijs combinaties!

Favoriete pizzatopping?

Heb ik niet. Eet eigenlijk nooit pizza.

 

View this post on Instagram

 

Mijn dag begint goed: ontbijt met #granola Nieuw gemaakt voor de hele week. Recept staat op de site! #goedemorgen #ontbijt #lekker #vers #noten #havermout #fruit #recept #gezond

A post shared by Jolande – I Love Food & Wine (@ilovefoodwine) on


Het laatste dat ik heb gegeten is?

Mijn favoriete ontbijt: appel, blauwe bessen, magere kwark van de natuurwinkel met een topping van mijn zelfgemaakte granola. Heerlijk! Verveeld nooit.

Favoriete wijnboek?

Wijnencyclopedie van Jancis Robinson.

Favoriete quote?

Vertrouw op je eigen kracht.

Klik hier om de Insta-avonturen van Jolande te volgen.