Follow Friday | Lotte Corneth | Foodies

Elke week staat een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze nieuwe minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, met hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | Lotte Corneth | Foodies Magazine

Mini interview

Lotte is de content manager voor foodies magazine. Ze houd zich vooral bezig met de foodies website, foodies friends en de laatste trends in de culi wereld. Waar je Lotte gelukkig mee maakt? Dat lees je hier!

Naam | Lotte Corneth
Instagram account | @lottecorneth @foodiesmagazine
Website | foodiesmagazine 
Favoriete restaurant?
Hier heb ik lang over na moet denken, want ik ga graag uit eten, maar wat is favoriet? Waar je het beste eet? Of het meest gezellig? Of ga ik voor een snelle hap? De Nieuwe Winkel vind ik erg lekker en ik ben benieuwd naar hun heropening. Maar voor de snelle hap ga ik ook graag naar de thai in Nijmegen waar ik dan een lekker pittige curry bestel met veel groenten. Bij Izzi eet je de lekkerste sushi en bij Cali deel ik graag een volle borrelplank met vrienden.

Favoriete stad voor citytrip?
Moeilijk, ik ben namelijk dol op citytrips! Ik ga nu bijna elk jaar wel een keer naar Parijs, maar ook Porto, Lissabon en Aarhus zijn mijn favorieten. Een gedeelde noemer: goede bistro’s, streetfood en cocktails.

Ik wil meer weten over Porto!

Favoriete vakantieland…
Montenegro, ik houd van plekken waar het massatoerisme nog niet is gekomen. Dit is een land waar je zeker geen Hollanders tegenkomt. Lekker anoniem tussen de locals, veel te sterke bakken koffie drinken en mijn boekje lezen aan het water.

Favoriete quote?
Ik ben niet zo van de quotes, maar dit is wel iets wat ik heel graag hoor: ‘Lotte, het eten is klaar’.

Het leukste aan mijn werk vind ik…
Dat ik de hele dag bezig mag zijn met food: kijken, lezen, schrijven, koken, proeven, brainstormen, reizen, fotograferen en praten over eten!

foodies lotte

Guilty pleasure…
Kaas en chocolade. Het liefst niet samen, maar wel warm en gesmolten hmmm… Je mag me ook altijd wakker maken voor een goede lasagne, verse sushi of een chocolade lava cake.

Ook trek in chocolade? Bekijk dan deze chocolade brownies

Wat mag er niet ontbreken uit jou keuken….
Muziek, als er gekookt wordt dan wordt er ook zeker gedanst. Ritme, improvisatie en plezier is iets wat op beide vlakken moet terugkomen. Hoe groot of hoe mooi je keuken is moet niets te maken hebben met je prestatie, ik vind: een goede kok kan overal koken.

Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten is…
Een truffelpasta met steak op een dakterras op het eiland Hvar ergens in september. Op een nazomerse avond zaten we op het eiland Hvar dat voor de kust van Kroatië ligt. Er is nog nooit een gerecht/restaurant zo bij me gebleven. Het klopte allemaal, het briesje, de aankleding, de verse pasta, de malse steak, de gastvrijheid van onze ober en de betoverende geur van verse truffel. Het gerecht verraste me en ik denk er nog vaak aan terug.

Ook zin in pasta vanavond? Vind hier een overheerlijke Pasta Alla Parmigiana!

Mijn favoriete lunchroom is…
Down Town in Nijmegen. Een aantal jaar geleden heb ik er met veel plezier gewerkt, de sfeer
is heerlijk, de kaart uniek en de koffie hemels.

 

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Lotte te volgen!

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email