Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | Mooncake | Jonneke de Zeeuw

 

Naam |Jonneke de Zeeuw | mooncake.nl
Instagram account | @mooncake

Mini interview 

Jonneke de Zeeuw is de owner van Mooncake. Verborgen pareltjes zoeken staat op haar lijf geschreven. Op haar website brengt ze plekken in het licht, die op het moment volgens haar onterecht onderbelicht zijn. Daarnaast bracht Jonneke afgelopen december haar boek uit: Mooncake – het bakboek

Koop hier jouw exemplaar!

Het leukste aan mijn werk vind ik …
Onterecht onderbelichte restaurants en eethuisjes een podium bieden.

Favoriete quote?
I just don’t wanne look back and think: “I could’ve eaten that”

jonneke.jpg

Foto © Afagh Morrowatian

Favoriete restaurant?
Pffff….moeilijke vraag. Ik ben gek op Restaurant Rozengeur in Amsterdam-Buitenveldert (lees hier waarom). Verder at ik laatst verschrikkelijk lekkere Nikkei-gerechten bij Maita in Haarlem, dat is Japans-Peruaans. Bij Koksmuts Cinar eet je fantastische grillgerechten en goddelijke mezzes. Tenslotte mag je me voor de thali van Krishna Vilas mag je ook zeker wakker maken.

Bekijk het filmpje in de Volkskrant van Mooncake bij Maita hier.

Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten is …
Een gruwelijke b’stilla uit Mèknes en sabich in Tel Aviv. En onlangs at ik foie gras nigiri. Dat kan echt niet en ik zal het ook nooit meer doen, maar het was niet normaal lekker!

Het laatste dat ik heb gegeten is …
Een eggroll.

Zelf een eggroll maken? Check dan dit recept: Tamagoyaki

Guilty pleasure?
Die heb ik niet! Je schuldig voelen over een pleziertje heb ik nooit begrepen.

Favoriete stad voor een citytrip?
Istanbul denk ik.

Favoriete vakantieland?
Moeilijk…Ligt aan de mood en mijn attitude. Ik heb een fantastische vakantie in Albanië gehad, een enorm verrassend land met heerlijk eten. Bovendien heeft Marokko ook mijn hart gestolen.

Mijn favoriete lunchroom is…
Wat een moeilijke vragen!!! Dit is als een moeder met 10 kinderen vragen wie haar favoriet is. Ik denk niet echt in termen van lunch of avondeten, maar eet alles door elkaar en wanneer ik zin heb. Dus zie mijn tips voor restaurants!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Zout is behoorlijk belangrijk, haha. En ik houd van goeie condimenten om je eten mee te pimpen. Surinaams zuurgoed, amba (sausje met mango en fenegriek), chutney met groene chili en koriander, shito, zilveruitjes en madame jeanette piccalilly sambal is ook een winnaar van een saus.

Favoriete ijs?
Groene thee-ijs, rode bonenijs, saffraanijs.

Zelf ijs maken zonder ijsmachine of liever een waterijsje

 

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Jonneke te volgen!