Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze nieuwe minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, daar hun toffe feed met mooie foto’s, lekkere recepten, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | The story of my wine

Mini interview

Buiten zijn interessante wijnblog, is Goswijn ook webdesigner. Deze creatieveling besloot in het jaar 2000 te starten met zijn eigen bedrijf, dit doet hij nog steeds met veel plezier. Nadat deze man kennis had gemaakt met wijn, werd Goswijn (it’s in the name) 7 jaar geleden lid van een lokale wijnclub. Het boeide hem zo dat hij zijn eigen reviews op instagram ging plaatsen. De combinatie van tekst en een foto, dat was het helemaal voor deze wijnliefhebber.

2 jaar geleden kwam daar óók nog The story of my wine bij! Op deze blog vind je winereviews, winestories, events, winemaps en meer. Wat hierna komt? Goswijn is verliefd geworden op de wijnwereld, dus de tijd zal het leren!

Naam | Goswijn
Leeftijd | 49
Instagram account | @thestoryofmywine

 

View this post on Instagram

 

Yesterday we visited Utrecht and what a great weather we had ☀️☀️ Utrecht has great winebars, restaurants and hotels. Really worth a visit. Nice narrow streets and ofcourse the canals. At this picture I am tasting some wines @wijncafelefebvre in the sun. How did you spend your weekend? Big Cheers #Utrecht #winebar #winetasting #goswijn #winelover #thestoryofmywine #ilovewine #wijncafelefebvre #citytrip #thenetherlands #holland #travelgram #winestagram

A post shared by The Story of my Wine (@thestoryofmywine) on

Favoriete druivensoort/blend?
Voor wit is dat absoluut Riesling. Rood vind ik een moeilijke keuze en hierin kan ik dan ook moeilijk kiezen. Ik zou gaan voor Nebbiolo, Sangiovese, Garnacha, Tempranillo en Cabernet Sauvignon.

Wat vind WijnSpijs van de Riesling? 

Favoriete wijnland?
Dat moet Italië zijn!

Beste wijnspijs ooit gegeten?
Rond deze tijd vind ik de combinatie van een gegrillde biefstuk, wild zwijn of gevogelte met een mooie Barolo of Barbaresco wel geslaagd.

Beste wijnspijs ooit gemaakt?
Heel eenvoudig maar wel erg lekker. Verse zalm of tonijnlasagne maken we wel regelmatig en dat in combinatie met een volle Pinot Grigio uit Friuli – Bijv. Pinot Grigio – Gris – Lis Neris.

Ook fan van zalm? Bekijk hier onze kerstinspiratie!

Favoriete restaurant?
Ik ben niet iemand die iedere week de deur uit moet om een top restaurant te bezoeken. Enkele pareltjes in het Zuiden (waar ik vandaan kom) zijn De Leuf, Chateau Neercanne en Beluga. Maar je zult me ook kunnen vinden bij Vino and Friends in Maastricht. Dat is misschien nog wel meer mijn stijl.

Favoriete stad voor een citytrip?
Ik ben erg gecharmeerd van Lissabon. Mooie stad, leuke restaurants en mooie wijnen en ook nog eens het strand in de buurt.

 

View this post on Instagram

 

De Toren – Fusion V 2013 (91 tsomw points) Perfect wine for the upcoming Holidays. Stellenbosch blend of Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot and Malbec. This wine estate was founded in 1991 by Emil and Sonette den Dulk. In 1999 they presented their first wine, the ‘Fusion V’. This year was awarded a gold medal and a top rating from Robert Parker, which made the wine estate immediately win the spot in the world top. In 2011, the Tower was nominated by the trade magazine Wine Enthusiast as ‘New World Winery of the Year’. The uniqueness of this wine estate and one of the most important reasons for its success is the uncompromising way of working. The soils, the basis of each wine, were analyzed extremely accurately, after which the best fitting grape varieties were planted here. One uses a particularly intensive quality control, both before and during the harvest. About the wine: Great Bordeaux blend with a South African touch. First gave this wine a decant with the Vspin (5 minutes) @openyourwine In the glass an intense dark ruby red color. On the nose intense and delicate aromas of blueberries, blackberries and dark cherries with hints of chocolate, cedar, mint, coffee and some herbs. On the palate dry, full-bodied, clean and nicely balanced. Great complexity and concentration with layers of cherries, dark berries, chocolate, herbs and cedar. Great long and lingering aftertaste. @detorenprivatecellar Dutch distribution by @wijnkooperijdelange #detoren #fusionv #stellenbosch #bordeaux #bordeauxblend #wine #luxurywines #thestoryofmywine #goswijn #instawine #winestagram #sommelier #cabernetsauvignon #merlot #cabernetfranc #malbec #petitverdot #southafrica #southafricanwine

A post shared by The Story of my Wine (@thestoryofmywine) on

Favoriete muziek
Ik houd van het stevigere werk bijv. Fates Warning – From the roodtops. Zelfs nog in een metalband gezeten

Favoriete ontbijt
Bij ons in de koelkast is altijd wel filet americain te vinden… wel graag met verse rode uienringen – een eitje en verse jus mogen ook erbij.

Favoriete dessert
Ik ben niet echt een toetjes man. Meestal sla ik dit over in een restaurant en ga ik voor het kaasplankje. Als het echt moet dan neem ik Crème brûlée.

[kersttip!] Hoe stel je de ideale kaasplank samen?

Favoriete seizoen
Ik ben een man van de zomer maar de herfst heeft ook wel wat.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een goed scherp mes en een koffieautomaat met verse bonen.

Koffie van de Koffiejongens? Doen!

Als ik de loterij zou winnen dan zou ik.
Ik zou mijn kelder dieper laten graven en een mooie wijnkelder inrichten met een leuke tastingroom.

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Goswijn te volgen