Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze nieuwe minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Instagrammers die het waard zijn om te volgen, daar hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories…

Follow Friday | Wijnenthijs

Mini interview

Deze, van oorsprong, haarlemse mag natuurlijk niet ontbreken tussen onze Follow Fridays. Uiteraard heeft deze man belachelijk veel verstand van wijn (wijnenthijs, duh). Thijs is sommelier bij Bord’eau & Sommslaboratory én hij volgt the court of Masters Sommeliers.

Met die wijnkennis zit het wel goed, maar wist je dat Thijs ook mega sportief is? Zijn Instagram foto’s zeggen genoeg, check zelf maar. 🙂 Oh en zijn kat is zijn beste vriend, ook wel #instamodel, lachen gegarandeerd!

Naam | Thijs Stut
Instagram account | @wijnenthijs

Favoriete druif?
Mogen dit er meer zijn? Ik hoop het.
Chenin Blanc, ontwikkelde Sauvignon Blanc, Semillon, en rood Nebbiolo en Pinot Noir.

Favoriete wijnland?
Moeilijk, Zuid Afrika/USA”Oregon”/Italie

Favoriete wijnboek?
Dom Pérignon in een rugzak van Huib Van Edixhoven.

Lees meer over Dom

Favoriete wijnspijs combinatie?
Tartaar MRIJ rund, zachte saffraan mayonaise, afgelakte geroosterde langoustine, geserveerd met: Weingut Claes Spätburgunder Blanc de Noir Trocken “Trittenheimer Altärchen” 2016 uit de Mosel.

wijnenthijs

Favoriete quote?
Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.

Favoriete seizoen?
Oogstseizoen en lente, omdat je dan al het moois wat er is weer kunt zien bloeien.

Ook deze lentegroenten zijn dan weer te koop!

De laatste wijn die ik heb dronken is..
Viña Tondonia Blanco Reserva 2004 uit karaf.

Guilty pleasure?
Heel fout maar toch wel: Zeeuwse platte oesters op de pure markt in Amsterdam na een wandeling.
of een mooie korte eet trip Barcelona om aan de bar veel eendenlever, zwezerik en truffel te eten met een groot glas oude Rioja of Ribera Del Duero (liefst Vega Sicilia).
Natuurlijk beginnen met oude champagne of een mooie Chenin Blanc. Uiteraard ook die eerste blik van een blije tafelgast die een glas goede wijn aan de mond zet.

📸 Klik hier om alle Insta-avonturen van Thijs te volgen!