Food Unplugged 2017 | Koken, eten en genieten van Hollands best!

WijnSpijs
WijnSpijs

Ik werk hier nu een half jaartje en minstens een keer per maand komt Lauter (onze eigenste Brangelina bij WijnSpijs) met een verhaal over Food Unplugged. Het schijnt nogal een heftig foodfestijn te zijn. Nieuwsgierig als ik ben, vond ik het tijd om zelf te bekijken wat dat Food Unplugged is.

Food Unplugged 2017

Met een kleine kater stap ik in de trein richting Ede. Aangekomen meet ik Lotte, mijn lievelingscollega. Samen lopen we naar het kazerneterrein waar Food Unplugged is. Slecht een heel klein beetje te laat storten we ons opΒ het festival der ambacht.

Food unplugged ede food inspiration food festival festival eten drinken koken food agenda 2017

We lopen een rondje en halen een biertje. Biertjes kan je onbeperkt drinken, want al het eten en drinken op dit evenement is inclusief. Say what?! Snel kijken we in ons programma boekje, we hebben tot half zes de tijd om verschillende workshops en lezingen te volgen. Daarna volgt een gezamenlijk diner. Wij besluiten om zo veel mogelijk workshops en lezingen te volgen. Dus hup, hup, haasten we ons naar de eerste workshop van de dag.

Pasta met zeegroente van Olijck

Olijck is van origine een charcuteriezaak in Haarlem, maar vandaag geven ze een workshop pasta maken met zeegroenten. Zeegroente.. Yep. Je leest het goed.. Told you so,Β dit is een heftig feestje.

Sexy Veggies met Naresh

Lotte en ik hebben honger, dus we willen koken! Sexy Veggies Met Naresh. Klinkt als iets wat broccoliliefhebber Lotte wel lekker vindt. We gaan aan de slag met ongebruikelijke producten als zeewierpoeder en een maggiplantje. πŸ€·β€β™€οΈ Na dat we flink ons best hebben gedaan is het tijd om te proeven. Bah, zure hap. Niet echt mijn ding denk ik…

Bier College van Gulpener

Tijd voor een biertje! We schuiven aan bij het biercollege van Gulpener en luisteren aandachtig naar hun verhaal over bier.

De Beste neus van Nederland

Wij willen onze neus uittesten! We ruiken aan verschillende flesjes waar een geur in verstopt zit. Bij ieder flesje moet je de juiste geur raden. Laten we het erop houden dat we nog wat te leren hebben!

Brood bakken met Desemenzo

Desemenzo staat al enige tijd op onze rader, dus besluiten we erheen te gaan. Na een verrassend leuk college over brood mogen we onze handen vies maken. Dat broodmeel ben ik overigens twee dagen later nog op allerlei plekken tegengekomen..

Diner!

Na al dat harde werk is het tijd voor het diner. Verschillende chefs hebben zich flink staan uitsloven en dat is te proeven. Het is echt *PIEP* lekker… Onder het genot van een Willem’s Wermoed & Soda (vette aanrader by the way) smikkelen wij ons buikje rond. Geslaagde dag zeg ik zo!

Waar ga je heen deze zomer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak de hele zomer kans op munten, toegangskaarten en andere toffe festival-essentials!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt.Β We brengen de wijnen bij je thuis.Β 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?