Elke week een andere blogger of winestagrammer in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over mensen met passie voor de lekkerste gerechten, mooie en lekkere dingen in het leven.

Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories. Deze week: influencer Foodie-ness 


Follow Friday | Carolina van Dorenmalen van @Foodie-Ness

Mini interview

Carolina's liefde voor lekker én gezond eten ontwikkelde zich zo'n 5 jaar geleden toen zij zelf struggelde met haar gewicht. Voor zichzelf ontdekte zij hoe gezond ook lekker kan zijn. Er kwam een behoefte om haar succesmethode te delen met andere vrouwen. Et voila -> Enter Foodie-Ness! 


Inmiddels is Carolina enorm succesvol op Instagram met meer dan 117K volgers, schreef zij haar eerste boek, won prijzen met haar blog en is een TV host voor SBS6. Een tweede boek is op dit moment in de maak. Tijd om wat meer te weten te komen over deze Instagrammer. 

Naam | Carolina van Dorenmalen | Foodie-Ness.com
Instagram account | @foodie-ness
Foto ©Samantha Boswijk 

Wat vind je het mooiste aan bloggen? En hoe vind je tv maken?

Tegelijkertijd met het creëren van @foodie_ness op Instagram ben ik ook een blog gestart om mijn tips & tricks op gebied van voeding, sport en mindset te delen. Hierop vindt je effectieve workouts en lifestyle tips, maar voornamelijk heel veel lekkere receptjes! Het leukste van mijn blog vind ik dus ook het delen van gezonde snackies en ontbijtsmoothies, want wie wordt er nu niet gelukkig van lekker eten? Na een tijdje besloot ik om ook te gaan vloggen (wat ik heel leuk vind om
te doen), en dit jaar heb ik ook het SBS6 programma Baas BBQ gepresenteerd. Mijn eigen food kennis delen op TV, dat was wel echt een hoogtepunt dit jaar!


Wat is je favoriete restaurant?
Mijn favoriete restaurant is momenteel denk ik toch Benji's in Amsterdam! Ze hebben hier een heerlijk brunch concept, en sinds kort een extra locatie in West. Allebei even leuk en gezellig!
Kan je je nog herinneren wat je voor het eerst in je leven hebt gekookt of gebakken?

Mijn eerste recept ever moet toch echt mijn lievelingsbananencake zijn! Na het gebakken eitje dan, haha 😉 Ik bak deze bananencake al zo lang als ik mij kan herinneren, is super makkelijk om te maken en hij verveelt NOOIT. Ik heb altijd plakjes in mijn vriezer liggen voor on-the-go. Receptje is te vinden op de site. 

Jouw beste tip om gezond te eten?

Mijn beste tip voor gezond eten is cliche maar waar: alles met mate! En dit bedoel ik voor beide gezond en ongezond. Graai niet te vaak naar de snack la, maar vergeet niet af en toe goed te genieten! Dan heb je daarna weer voldoende motivatie om er helemaal voor te gaan.

Onze mooiste zoete recepten bij elkaar | Klik hier voor je zoete fix

Jouw favoriete ongezonde gerecht/recept is?

Ik ben een echte zoetekauw. Een stuk taart zou ik nooit laten staan! Mijn guilty pleasure is dan ook echt een taartje halen bij De Drie Graefjes in Amsterdam. Hiervoor kan je me 's nachts echt wakker
maken!


Beste wijnspijs-combinatie ooit gegeten?

Mijn beste wijnspijs-combinatie ooit moet toch echt de Odisseia rose zijn! Ik ben normaal gesproken niet zo van de rose, maar deze wijn gecombineerd met een van mijn vegetarische receptjes smaakte echt verrukkelijk.

Ontdek zelf geweldige wijn-spijs combinaties in toprestaurants tijdens ​​​​onze WijnSpijs Wandelingen!

Wie is jouw idool in de foodwereld?

Mijn grooste inspiratie in de foodwereld moet toch echt mijn eigen Foodie-ness team zijn! We hebben een team vol foodies (natuurlijk ;-)) en samen komen we tot de lekkerste receptjes. We vullen elkaar aan! Zo blijven we originele en smakelijke content creëren, elke week weer.

Wat eten we vandaag | 1001 recepten voor elke dag. Klik

📸 Klik hier om Carolina en haar Foodie-Ness avonturen te volgen!