De haven van Almere wordt onder de locals in de gaten gehouden: hier is waar het culinair gezien allemaal gebeurt. In de prachtige havenkom staan verschillende terrassen en mooi verlichte zaken. Voor het eten huur je een bootje, of drink vast een biertje op het strand bij de Jutter. Welkom in het dorpse – en oudste – deel met de leukste restaurants van Almere!

Het Indisch Veerhuys

Helemaal nieuw en klaar om ontdekt te worden! Kom in Indische sferen: gerechten om te delen en lekker gezamenlijk tafelen. Hier eet je naast de traditionele (belachelijk goede) rijsttafel ook spannend Indonesion Streetfood.

Het Indisch Veerhuys-Almere

Het Indisch Veerhuys
Havenhoofd 7, Almere
036 – 525 8801

Brasserie Bakboord

Op deze prachtige lokatie kun je genieten van een snelle lunch of een uitgebreid diner. Ook een kopje koffie drinken wordt een beleving, want in (Bib Gourmand) deze mooie zaak geniet je – op één van de drie terrassen – van fenomenaal uitzicht. Culinair genieten in Almere Haven? Dan bent u bij Brasserie Bakboord aan het juiste adres.

Brasserie Bakboord Almere

Brasserie Bakboord
Veerkade 10, Almere
036 – 540 4040

Ontdek het culinaire centrum van Almere! Loop mee met de WijnSpijs Wandeling!

Bij Brons

Bij Brons stond in 2016 in de top 10 van beste WijnSpijs Restaurants Van Het Jaar! Hier ga je ouderwets goed uit eten, linnen op tafel, grote bloemstukken en huisgemaakt ijs. Meer dan 24 wijnen per glas, friandises bij de koffie en het nodige bestek. Heeeerlijk!

Bij Brons - Almere

Bij Brons
Sluis 3, Almere
036 – 540 1126

Brasserie Julia

Aan tafel bereide steak tartaar met een mooi glas wijn en uitzicht over de haven? Bij Julia kan hét! Van zeetong tot burgers, hier kan je terecht voor de betere brasserie keuken.

Brasserie-Julia

Brasserie Julia
Sluiskade 16, Almere
036 – 531 1557

Strandbrasserie De Jutter

Na een lange week, hard werken wil je je vrijdagmiddag het liefste hier neerploffen, zelfs als het zonnetje zich niet laat zien. Prachtige omgeving, netjes aangekleed en vrolijk personeel. Op de kaart echte Brasserie gerechten.

Strandbrasserie De Jutter
Strandweg 16, Almere
036 – 737 0324

Het beste van de jonge stad ontdekken? Koop kaarten voor het leukste zondagmiddag uitje!

Pulcinella

Toen Almere nog meer zand dan stad was, kon je hier al heerlijk eten. 35 jaar(!) later heeft Pulcinella zich bewezen als dé Italiaan van de stad. Je komt hier voor de heerlijke authentieke keuken. De groenten komen uit eigen tuin en de wijn is natuurlijk Italiaans.

Restaurant-Pulcinella

Pulcinella
Rietmeent 36, Almere
036 – 531 5055