Follow Friday | Foodblogger Francesca Kookt

Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven.

Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories. Deze week: de waanzinnig populaire foodblogger @Francesca Kookt!

Follow Friday | Francesca Kookt

Francesca (40) ken je van haar populaire en relaxte foodblog Francesca Kookt die inmiddels al weer 8 jaar bestaat. Hier deelt ze heerlijke recepten.

Samen met man en twee kinderen woont ze in Zoetermeer. Voor Jessey (8) en Zayne (2) wordt ook graag gekookt, wat zelfs resulteerde in een kookboek voor kinderen,

Francesca woont in Zoetermeer, maar reist voor haar blog het hele land door. Nieuwe restaurants, foodevents en toffe winkels worden allemaal getest. Op de blog vind je ook een goed weekmenu. Voor als je het even niet meer weet.

© Wendy van Bree Fotografie

📷 @Francescakookt

Wat vind je het mooiste aan foodbloggen?
Dat ik iedere dag bezig mag zijn met mijn passie en dat is eten. Ik geniet echt van eten, het is voor mij emotie. En het is heel mooi dat ik mijn passie daarvoor kan delen met heel veel mensen in Nederland

Is er nog iets wat je wilt bereiken
Ik heb geen lange termijn ambities, ik vind het vooral belangrijk om echt in het nu te leven én werken. Mijn blog is natuurlijk ook een weergave van ons leven en wat ik daar allemaal in meemaak en eet. Als ik kan bereiken dat ik iedere dag het plezier blijf voelen, met af en toe een off-day want die horen erbij, dan ben ik een gelukkig mens.Kan je je nog herinneren wat je voor het eerst in je leven hebt gekookt of gebakken?
Poeh, dat is even graven! Maar ik denk dat het bakken van een cake of appeltaart samen met mijn moeder het eerste is wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Het recept van mijn moeders appeltaart staat trouwens ook online! 

Jouw beste tip om gezond te eten?
Balans is voor mij het sleutelwoord. Zeker in mijn leven waarbij ik dagelijks wordt geconfronteerd met lekkere dingen. De afgelopen jaren ben ik veel kilo’s afgevallen met hulp van diëtist Jonathan Klaassen en hij heeft mij doen inzien dat het af en toe best feest kan zijn, maar niet de hele dag door.

Dus als ik weet dat ik ’s avonds uit eten ga (waarbij ik echt niets laat staan) dan zorg ik ervoor dat ik de rest van de dag laag blijf in mijn calorie inname. Want daar gaat het uiteindelijk om, dat je minder of evenveel energie binnen krijgt dan dat je verbruikt. Er bestaan geen wonder diëten of programma’s, ieder pondje gaat gewoon echt door het mondje

Jouw favoriete gezond gerecht/recept is?
Ik heb daar niet echt een favoriet recept voor. Gezond eten is voor mij een goede balans van veel groenten, volkoren granen, de juiste vetten en toevoeging van peulvruchten, noten en zaden. Maar om je een idee te geven, dit is een goed voorbeeld van een (voor mij) gezonde maaltijd voor doordeweeks.

Voor welk gerecht/eten mogen wij je s’nachts wakker maken?
In ieder geval hartig, want daar gaat mijn voorkeur absoluut naar uit. En als ik dan echt moet kiezen, ga ik voor een Portugese visschotel met rijst, gamba’s en schelpen. Verzot ben ik daarop.

Beste wijnspijs-combinatie ooit gegeten?
Oh, zoveel! Wij gaan regelmatig uit eten en ik heb tijdens die diners geregeld prachtige wijn-spijscombinaties voorgeschoteld gekregen. Maar wat in mijn herinnering naar boven komt (toch weer mijn voorliefde voor Portugal) is onze vakantie in de Douro. Waar wij een steak geserveerd kregen van lokale koeien in combinatie met een rode wijn uit dat gebied. Het vlees in combinatie met de goddelijke wijn van een lokaal wijnboertje was echt fenomenaal.

Is er een gerecht of recept die je nog altijd moeilijk vindt te bereiden?Jazeker, macarons! Ik ben ook gestopt met het proberen, want ik bleef mislukte macarons weggooien… Is maar weer een bewijs dat ik meer een koker dan een bakker ben 😉.

Wie is jouw idool in de foodwereld?
Ik heb heel veel bewondering voor Donal Skehan, Annabel Langheim en de Deense chef René Redzepi. Maar mijn echte idolen zijn mensen die met heel veel passie thuis of in hun restaurant koken. Oma’s die al generaties lang gerechten koken en doorgekregen hebben, waarvan je de liefde proeft als je een hap neemt. Maar ook kleine ondernemers die in eethuisjes authentiek gerechten koken uit hun cultuur. Met dat soort eetervaringen maak je mij het meest gelukkig.

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email