Het kon haast niet uitblijven. Maar Frits – vroeger bekend als Fritschy in Rotterdam – is het beste WijnSpijs Restaurant van de Maand! Wat een toppers zijn het toch! Frits bestaat nu al zo’n twaalf jaar en doet voor de derde keer mee aan de WijnSpijs Wandeling. Wat ze zo speciaal maakt en waarom de WijnSpijs Wandelaars in Rotterdam enorme geluksvogels waren met deze stop, lees je hier.

De cijfers

Deze november deden er meer dan 1400 foodies mee aan de WijnSpijs Wandeling in zes verschillende steden. Er werd gewandeld van Heerenveen tot Enschede. Bruisend Rotterdam, mooi Oisterwijk en het culinaire Haren deden een gooi naar de titel. Overal was het fijn en gezellig, maar onze wandelaars scoorde de mannen en vrouwen van Frits het allerbeste van de 39 verschillende restaurants.

De Winnende WijnSpijs

Bij Frits werd er een heel opvallend gerechtje gekozen met een net zo opvallende wijn. Wandelaars kregen namelijk een bietenrisotto, met paddenstoelenkruim, gezuurde shiitake, ‘n 63 graden ei en tahooncress (een cress met beukennotensmaak) geserveerd. Gasten kozen Frits direct tot favoriet. “Fantastisch eten met en onverwachte smaakcombinatie. Was de beste.” Dat een vegetarisch gerechtje zo in de smaak zou vallen hadden wij in elk geval niet verwacht!

De Barbera die er bij geschonken was, een Italiaanse druivensoort uit de regio Piemonte in het noordwesten van Italië, kon ook rekenen op een aantal fans. De enquete stond bol opmerkingen, ‘geweldig’, ‘heel speciaal’, ‘hier komen we terug’. Barbera d’Asti is sinds 2008 een DOCG, de hoogst mogelijke kwalificering in Italië.

Wat vond Frits er eigenlijk zelf van?

Nou, Frits is niet de eigenaar, dat is Robbert van Gammeren (35). Frits werd vernoemd naar een ander Café-Restaurant Fritschy, wat werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog.

Wat vind je van de WijnSpijs Wandeling?

‘Een hele leuke manier om een grote groep – veelal nieuwe – gasten een voorproefje te geven van wat FRITS te bieden heeft. Ook de combinatie van de diverse restaurants die hun eigen draai aan de invulling van het totale menu geven werkt erg goed.’

Loop mee met de WijnSpijs Wandeling in Rotterdam! Ontdek de beste plekken tijdens het allerleukste culinaire uitje op zondag! 

Waarom denk je dat jullie de beste van de maand zijn?

‘Dat is gek om van jezelf te zeggen, maar als ik op de reacties van de gasten af ga, dan was het een combinatie van elementen: We boden een soepele en gastvrije service in de relatief korte tijd dat ze bij ons waren. De verrassende bereiding van de risotto, een klassieker maar dan net anders, en de Barbera d’ Asti die we schonken. Dat is gewoon een erg lekker glas!’

Wat kook of eet jij op ‘normale’ doordeweekse avond?

‘Dat kan van alles zijn. Thuis koken is ook nog steeds leuk om te doen. Vaak begint het met restverwerking van FRITS en verzin ik daar wat nieuws bij.’

Wat is jouw lievelingsrestaurant, bar of bistro in jouw regio? En wat bestel je daar graag?

‘Tai Wu, daar eet ik Dim Sum. ‘

Beste WijnSpijs combinatie? 

‘Een van de lekkerste wijn-spijs combinaties vind ik Torrontes met een salade van rivierkreeft, mango en rode peper. ‘

Frits | Écht uit eten

Bij Frits ga je niet ‘even een hoofdgerechtje’ eten. Hier ga je voor de Full Monty! Natuurlijk kan je aangeven wat je niet lust, maar verder bepaalt Robbert wat het achtgangen menu inhoud. Wij raden aan dat je er ook een passend wijnmenu bestelt, want dat kunnen ze hier als de beste.

Frits 
Piet Heynsplein 25, Rotterdam
010 4773025