Je ligt in je favoriete (lig)stoel met een fijne roman in de zonovergoten tuin en denkt: waar heb ik zin in? In ieder geval iets lichts en makkelijks. Het kan ook dat je eens iets anders wilt ontbijten dan de gebruikelijke boterham met beleg of yoghurt met muesli en op zoek bent naar een lekker alternatief.

Deze heerlijke Mexicaanse fruitsalade is een mooie uitkomst! Dit fruitsalade recept is een populair ontbijt in Mexico en wordt ook wel 'escamocha' genoemd. Dit recept komt uit het boek 'Comida Mexicana' van Rosa Cienfuegos. Lees snel verder om deze Mexicaanse lekkernij te ontdekken! 🍉

Fruitsalade met kokos, muesli en honing

5 from 1 vote
Servings

8

servings
Cooking time

15

minutes

In dit recept voor salade met fruit zit kokos, muesli, honing en wordt afgemaakt met slagroom en hagelslag. Ga vooral voor de slagroom en hagelslag je behoefte hebt aan een verwenmoment, maar als je het liever gezond houdt vervang je de minder gezonde ingrediënten door een meer voedzame optie, of laat je ze weg. Je leest onder het recept nog (variatie)tips, experimenteer er op los!

Ingrediënten

  • 150 gram 150 watermeloen, in blokjes

  • 150 gram 150 cantaloupe-meloen, in blokjes

  • 1 stuks 1 golden delicious appel zonder klokhuis, in blokjes

  • 150 gram 150 papaja, in blokjes

  • 150 gram 150 ananas, in blokjes

  • 4 stuks 4 aardbeien, gehalveerd

  • 30 gram 30 geraspte kokos

  • 100 gram 100 muesli

  • 80 milliliter 80 sinaasappelsap

  • 3 eetlepels 3 honing

  • 80 gram 80 geklopte slagroom, plus extra ter garnering

  • hagelslag, ter garnering

Bereiding

  • Meng de watermeloen, de cantaloupe-meloen, de golden delicious appel, papaja en ananas in een grote kom.
  • Schep in acht glazen 1 eetlepel van het fruitmengsel, strooi er een beetje geraspte kokos en muesli over en sprenkel er een kleine hoeveelheid sinaasappelsap en honing over. Schep hier 2 theelepels slagroom op.
  • Herhaal voorgaande stappen totdat alle ingrediënten op zijn. Schep een laatste lepel geklopte slagroom op het fruit en leg een aardbei op de slagroom.
  • Strooi hier een beetje hagelslag op en serveer de fruitsalade meteen.

Tips

  • Gesneden fruit bewaar je, mits goed afgedekt, twee dagen in de koelkast. Het fruit zal wel iets aan stevigheid verliezen, het liefste snel oppeuzelen dus!
  • Snijd het fruit zoveel mogelijk in hetzelfde formaat. Dat eet lekkerder en ziet er mooier uit!
  • Sprenkel citroensap over het fruit als je het wil bewaren. Als je het fruit eerder snijdt en even wil bewaren, sprenkel er dan wat citroensap over en hussel alles door elkaar. Dit zorgt ervoor dat het fruit minder snel zal verkleuren, en is nog lekker ook.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


Is fruitsalade gezond?

Vers fruit is natuurlijk gezond, dus een fruitsalade bevat veel gezonde stoffen zoals vitaminen en mineralen. Om een fruitsalade nóg gezonder te maken, voeg je er het beste zo veel mogelijk voedzame ingrediënten aan toe zoals rauw cacaopoeder, lijnzaad en yoghurt of kwark met weinig vet. Laat de slagroom en hagelslag in dit recept weg, of vervang ze door gezondere ingrediënten zoals:

  • Griekse yoghurt, skyr yoghurt of magere kwark in plaats van de slagroom.
  • Besprenkel deze fruitsalade eens met rauwe cacao en maca poeder, deze combinatie geeft een bijzondere smaak, en zitten vol voedingsstoffen!
  • Lijnzaad, chiazaad of andere gezonde superfoods als topping in plaats van de hagelslag.
  • Kies het voor een gezonde muesli om door dit recept heen te doen, of maak je eigen muesli!
  • Wissel af met verschillende soorten fruit als je deze fruitsalade vaker maakt, zo krijg je van alle fruitsoorten gezonde stoffen binnen!

🍎 Neem deze fruitsalade ook eens mee als tussendoortje in een handige lunchbeker! 🍍

Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos

De auteur van dit kookboek - de Mexicaanse Rosa Cienfuegos (honderd vuren!) - begon al op jonge leeftijd te koken met haar vader, die zelf chef-kok is. Ze heeft over de jaren heen meerdere goedlopende Mexicaanse restaurants in Australië en Mexico geopend, en dit kookboek geschreven!

Comida Mexicana staat vol makkelijke recepten met weinig ingrediënten. Ze staan zó op tafel. Van Mexicaans taco's, burrito's streetfood tot heerlijke desserts! Het boek staat vol mooie foto's en prachtige illustraties, een lust voor het oog! Bekijk ook eens dit recept voor ceviche uit Comida Mexiaca!

kookboek mexicaans roze blauw

Comida Mexicana

Snacks, taco's, torta's, tamales & desserts

  • Auteur: Rosa Cienfuegos
  • Pagina's: 224
  • ISBN 978 94 6143 252 0
  • Uitgeverij: Good Cook

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten