Dit snelle gerecht brengt je direct terug op vakantiebestemming. En dan heb ik het niet over wintersport.. Zonnig eten dat vraagt een tuintafel vol vrienden en voldoende koude rosé – bij voorkeur een stevige Spaanse! Dit garnalen met chorizo, chilipeper, citroen & peterselie recept vind ik een echte zomer topper!

Garnalen met chorizo, chilipeper, citroen en peterselie

0 from 0 votes
Course: Voorgerecht, TapasCuisine: Spaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

15

minutes

Dit recept is supersnel klaar, en daarom erg fijn na een hete zomerdag, als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Ook lekker als hapje tussendoor met een frisse ijsthee, zelfgemaakte limo of cocktail ernaast!

Ingrediënten

  • 150 gr 150 rauwe chorizo in plakjes van 1 cm

  • 1 el 1 extra vergine olijfolie

  • 2 teentjes 2 knoflook, in dunne plakjes

  • 400 gr 400 grote rauwe garnalen, gevlinderd

  • 1 tl 1 chilivlokken

  • 1 1 onbespoten citroen, sap en rasp

  • 2 el 2 fijngehakte bladpeterselie

  • Voor erbij: versgebakken brood

  • 2 2 citroenen, gehalveerd en op de snijkanten gegrild

Aan de slag!

  • Zet een pan op matig vuur. Doe de chorizo in een pan en bak 3 tot 4 minuten tot dat de olie uit het vlees vrijkomt. Haal het grootste gedeelte van de olie uit de pan. Zet de pan op middelhoogvuur en voeg de olijfolie toe. Fruit de knoflook tot hij begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de garnalen en de chilivlokken toe en bak al omscheppend 1 minuut. Voeg het citroensap en de chorizo toe en bak nog 1 minuut totdat de garnalen zijn verkleurd. 
  • Bestrooi de garnalen met de citroenrasp en serveer direct met versgebakken brood en gegrilde citroenen. Garneer met de bladpeterselie.

Tips

  • De overgebleven olie van de garnalen kan je goed gebruiken om (pasta)sauzen met vis of zeevruchten mee te maken, het geeft een heerlijke rijke zee smaak!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

My streetfood kitchen van Jennifer Joyce

Zoals Joyce het zelf omschrijft: 'streetfood is snel klaar, prikkelend en niet al te subtiel van smaak. Het verrast ons met crunch, pit, zoetheid, zoutheid en zure accenten.' My Streetfood Kitchen is het resultaat van tientallen reizen, naar in totaal 24 verschillende landen. De recepten zijn simpel te volgen en ja – sommigen ingrediënten moet je echt van te voren even opsporen, maar dat maakt het vakantiegevoel des te groter.

Het boek is opgedeeld in verschillende werelddelen met bijbehorende smaken, en als toetje krijg je nog wat handige tips in het laatste hoofdstuk ‘Thuis koken als een pro’. Een boek vol originele smaken, die je meteen wil proeven!

Kookboek my streetfood kitchen

My streetfood kitchen

  • Auteur | Jennifer Joyce
  • Pagina's | 272
  • Prijs | €17,99,-
  • ISBN | 9781922351487

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten