Recept | Garnalen Met Chorizo, Chilipeper, Citroen & Peterselie

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Dit snelle gerecht brengt je direct terug op vakantiebestemming. En dan heb ik het niet over wintersport.. Zonnig eten dat vraagt een tuintafel vol vrienden en voldoende koude rosé – bij voorkeur een stevige Spaanse! Garnalen met chorizo, chilipeper, citroen & peterselie

garnalen-chorizo

voorgerecht of tapa voor 4 personen – bereiding 15 minuten

Benodigdheden

  • 150 gr rauwe chorizo in plakjes van 1 cm
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 400 gram grote rauwe garnalen, gevlinderd
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 onbespoten citroen, sap en rasp
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie

Erbij

  • versgebakken brood
  • 2 citroenen, gehalveerd en op de snijkanten gegrild

Geen zin om te koken? Boek een Walking Dinner, de leukste manier van uit eten gaan! 

Aan de slag!

Zet een pan op matig vuur. Doe de chorizo in een pan en bak 3 tot 4 minuten tot dat de olie uit het vlees vrijkomt. Haal uit de pan en gooi het merendeel van de olie weg. Zet de pan op middelhoogvuur en voeg de olijfolie toe. Fruit de knoflook tot hij begint te kleuren.

My-streetfood-kitchen-3D
Zet het vuur hoog, voeg de garnalen en de chilivlokken toe en bak al omscheppend 1 minuut. Voeg het citroensap en de chorizo toe en bak nog 1 minuut totdat de garnalen zijn verkleurd. Bestrooi de garnalen met de citroenrasp en serveer direct met versgebakken brood en gegrilde citroenen. 
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!