Gault Millau 2018

Wouter Dijkstra
Wouter Dijkstra

Waar was WijnSpijs?

Jaja, ik was er ook bij. De Gault Millau uitreiking van 2018 in een nieuw jasje. En niet zomaar een jasje. Ik paradeerde in smoking tussen

Gault Millau 2018

de sterrenchefs en culinaire bobo’s afgelopen maandag. Open bar met Fevertree GT’s, Bacardi cocktails en allerlei anders lekkers. Dat is ook de reden dat dit stukje lekker laat is: ik ben pas net weer nuchter.

Wie wil jullie daarbij hebben?

De uitnodiging kwam van topcateraar Famous Flavours met Patron Cuisiner (dat is Frans, voor f*cking goed kunnen koken) Tobias Overgoor. Dé catering eindbaas van Nederland. Hij regelde de catering en die 10 topchefs die je verderop tegenkomt. Het schijnt een primeur geweest te zijn. Geen idee, maar lekker was het zeker. Eerlijk? Dit is de tofste uitnodiging die we het hele jaar hebben gehad. We mogen bij veel leuke en lekkere events op bezoek, maar een liefdadigheidsgala met 400 mensen in smoking (danwel red dress), 10 gangen, Katja Schuurman, Iris Hond en alle topkoks van het land?  Die komt niet zo vaak langs…

Wie heeft er gewonnen?

De uitreiking hebben we geskipt: er moeten ook WijnSpijs Wandelingen georganiseerd worden. De winnaars staan in het gele boekje (hier kopen), maar verdienen een dikke shout out. Zij waren ook degene die alle 400 aanwezigen hebben voorzien van vier amuses en vier gangen. Samen goed voor zo’n 2.500 GM punten en vlekkeloos geserveerd op een waanzinnig niveau. Echt. Ik pluk de kaviaar nog tussen m’n tanden vandaan.

Wie kookten er?

Dus: Soenil (Lindenhof), Dennis (Daalder), Chris (Vermeer), Marleen en Jeroen (Loohoeve), Paul (Gebr Hartering), Jac (L’ami Jac), Taks (Mei Wah), Yuri (Wiesen), Jim (de Jong: zijn achternaam maar óók z’n restaurant), Mike (Rijnzicht) en Onno (Ciel Blue): bedankt! het was te gek.

Doe maar duur…

Het was niet alleen decadentie (wel veel), culinaire bravoure en drank (ook veel). Er was ook een serieuze noot. De avond werd mogelijk gemaakt door Mastercard en stond in het teken van het World Food Programme. Liefdadig als iedereen was, is er een flink bedrag opgehaald voor de mensen die minder bedeeld zijn dan wij. Hoeveel? Zeg ik lekker niet. We houden het wel een beetje chique toch?

Nieuw jasje?

Voorheen werd Gault Millau bestierd door de heer van Lissum van de Wine&Food Association. Nu niet meer. Godfried van der Lugt is nu de man die met de punten strooit. Heel veel drastische koerswijzigingen heb ik niet kunnen bespeuren, maar dat kan ook aan de Moscow Mules liggen…

IMG_2974
IMG_2979
IMG_2976
IMG_2980
IMG_2978
IMG_2982
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?