WijnSpijs Moment | 1910

Beleef hét WijnSpijs Restaurant van 2020! WijnSpijs Moment bij Restaurant 1910 1910 is hèt WijnSpijs Restaurant van 2020! Om dit in stijl te vieren, heeft

Lees verder »
haarlem

Highlights Haarlem

Welkom in Haarlem! Het is zover! Jouw culinaire avontuur gaat straks beginnen. Vanavond ontdek je verschillende restaurants. Welke dit zijn, blijft nog steeds een verrassing.

Lees verder »
waddenzee

Harlingen Highlights

Welkom in Harlingen! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Arnhem Highlights

Welkom in Arnhem! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Den Haag Highlights

Welkom in Den Haag! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine

Lees verder »

Amsterdam De Wallen Highlights

Welkom in Amsterdam! Het is zover! Jouw culinaire avontuur gaat straks beginnen. Vanavond ontdek je verschillende restaurants. Welke dit zijn, blijft nog steeds een verrassing.

Lees verder »

Rotterdam Highlights

Welkom in Rotterdam Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Leeuwarden Highlights

Welkom in Leeuwarden Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Enkhuizen Highlights

Welkom in Enkhuizen Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Dordrecht Highlights

Welkom in Dordrecht Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Eindhoven Highlights

Welkom in Eindhoven Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »
Delft

Highlights Delft

Het is zover! Jouw culinaire avontuur in Delft gaat straks beginnen. Vanavond wordt je verrast door een paar van de beste restaurants van Delft.  Eén

Lees verder »

Hoorn Highlights

Welkom in Hoorn! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »
deventer

Deventer Highlights

Welkom in Deventer! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »
molen alkmaar

Alkmaar Highlights

Welkom in Alkmaar! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Highlights Amsterdam Oost

Welkom in Amsterdam Oost Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine

Lees verder »

Highlights Amersfoort

Welkom in Amersfoort Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Breda Highlights

Welkom in Breda Het is zover! Jouw culinaire avontuur gaat straks beginnen. Vanavond ontdek je verschillende restaurants. Welke dit zijn, blijft nog steeds een verrassing.

Lees verder »

Mechelen Highlights

Welkom in Mechelen! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Almere Highlights

Welkom in Almere Wouter en Laura starten in 2010 met de eerste WijnSpijs Wandeling in Haarlem, waar zij toen allebei een eigen restaurant hadden. Het

Lees verder »

Groningen Highlights

Welkom in Groningen Wouter en Laura starten in 2010 met de eerste WijnSpijs Wandeling in Haarlem, waar zij toen allebei een eigen restaurant hadden. Het

Lees verder »
wijk bij duurstede

Wijk bij Duurstede Highlights

Welkom in Wijk bij Duurstede! Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van

Lees verder »

Highlights Maarssen

Welkom in Maarssen Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen. Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining

Lees verder »

Utrecht Highlights

Welkom in Utrecht Het is zover! Jouw culinaire avontuur gaat straks beginnen. Vanavond ontdek je verschillende restaurants. Welke dit zijn, blijft nog steeds een verrassing.

Lees verder »

The art of cork…

Wat is dat nu precies, Wijn met kurk? Kurk is de benaming van een verontreiniging in de fles. ‘Wijn met kurk’ wordt veroorzaakt door een infectie van een schimmel of bacterie die de stof Trichlooranisol (TCA) aanmaakt. En wat is voordeel van een kurk op een fles ten opzichte van een schroefdop?

Lees verder »

WijnSpijs Tip – curry met wijn

Welke wijn gaat er goed bij Aziatisch eten? De WijnSpijs tip van deze week is een Thaise Curry met Gewurztraminer. Gewoon lekker voor doordeweeks om alvast in het weekendgevoel te komen.

Lees verder »

24Kitchen x Center Parcs = Rudolph²

Een vreemde gewaarwording voor de André en Rachel Hazessen die Center Parcs normaal gesproken voor zichzelf hebben. Hun oase van tropische zwembaden, karaoke en schransbuffetten wordt ruw verstoord door giebelende Libelleweekmoeders en foodies van het nerdigere type. Hoezo dat? Rudolph van Veen en zijn kookfamilie strijken een lang weekend neer in Center Parcs De Eemhof, voor de eerste editie van 24Kitchen&Cottages.

Lees verder »

WijnSpijs confessies in de Pijp

Wijn spijs confessies in de Pijp speciaal voor de zoete baby Daan, voor levensgenieters Annet & Esther, voor mooie Joy, voor de charmante dame in Volt die haar WijnSpijs strippenkaart op t station verloor en weer terug vond & natuurlijk voor jullie: leuke wijn-spijs wandelaars!

Lees verder »

Robért van Beckhoven is gered door de tijdsgeest

2014 was het jaar van Robért van Beckhoven. Afgelopen zomer zat half Nederland iedere zondagavond aan de buis gekluisterd om zijn mening over de Heel Holland (mis)Baksels uit seizoen 2 te horen. Ineens is de beste bakker overal. Maar waar komt hij vandaan?

Lees verder »

Inter Scaldes: het beste restaurant van Nederland?

Waar het twee jaar geleden begon met recensies van de plaatselijke snackbar – en ’n grote friet satésaus al teveel van het goede was – wordt uw recensent van dienst inmiddels naar ’s lands meest vooraanstaande restaurants gestuurd. Ditmaal is het de beurt aan Inter Scaldes, waar ik van een wild om me heen hakkende culinair recensent verander in een gewillige gans die vetgemest wil worden.

Lees verder »

Wijnspijs-shinen in Oisterwijk

Iets na twaalven ’s middags waait er nog een frisse wind door de Oisterwijkse straten. De zon schijnt echter uitbundig, zoals hij dat altijd doet in de Parel in ’t groen. Zoals altijd klaagt mijn zwager dat het een lieve lust is – over het weer, over zijn fietstocht, over zijn bestaan – maar daar kijkt niemand meer van op. De WijnSpijs Wandeling Oisterwijk staat te beginnen…

Lees verder »

Haalbare kaart

Stelt u zich een overdekte markthal voor ter grootte van een bescheiden voetbalveld. Stelt u zich vervolgens voor dat boven het bord van de eerste kraam de naam ‘Sergio Herman’ staat. De kraam daarnaast siert de naam ‘Jonnie Boer’, daarnaast ‘Ron Blaauw’ en in het kraampje op de hoek staat Herman den Blijker vis schoon te maken.

Lees verder »

“We zijn pas op de helft…”

Zit die ADHD-kok nog net zo vol energie als aan het begin van de middag? Loopt die lieve serveerster op haar laatste benen en moet ze de hele avond nog? Is die praatgrage restauranteigenaar zijn stem kwijt van alle verhalen over zijn zaak? In 17.01 interviewen we de chefs/eigenaars 1 minuut na afloop van de wandeling. Deze editie: Pety Breugem van Karakter in Rotterdam.

Lees verder »

Bier en tieten Wijn en Film

De tekenen spijkeren zich al langer aan de wand, maar op een avond als deze valt het volwassen leven niet meer te ontkennen. Waar ik als eeuwige student bier en tieten letterlijk omarmde, heb ik die inmiddels ingeruild voor wijn en film. Zonder over te geven, geef ik me daar met volle overgave aan over.

Lees verder »

Restaurant van de Maand januari: ff Swanjee Den Bosch

De culinaire wandelaar is als een restaurantrecensent on crack. In één middag wordt er een imposant rijtje restaurants aangedaan, die allen met hun beste wijn- en spijscombinatie op de proppen komen. Mindere goden komen genadeloos bovendrijven. Maar echte helden ook. De held van januari: restaurant ff Swanjee in Den Bosch.

Lees verder »

De keukenconfessies van Mart Scherp

Chef-kok Mart Scherp (37) van restaurant Scherp neemt plaats in de biechtstoel van culinair pastoor Van IJzendoorn. Lees, en smul van borsten tegen ruiten, een aversie tegen kouwe kak en de afwasser die werkelijk alles at.

Lees verder »

Boekrecensie: Ducasse is Puur Natuur

Een imperium als dat van Ducasse run je niet in je eentje. Etablissementen van Parijs tot New York en van Tokyo tot Londen. En daarnaast nog een kookboek hier, een bordenset daar en een potje chocopasta van dertig euro om het af te maken. U zou bijna denken dat Ducasse het druk heeft.

Lees verder »

Rust in de tent

Wijnboerin in de Bordeaux bij Chateau Cadaulan, ‘Master of Wine’ in de dop, gevierd wijndocent van WijnStudio.nl, maar vooral: superblogster voor WijnSpijs. Tussen het druiven plukken, persen, in vaten en flessen doen door, schrijft ze pareltjes! En die zijn alleen voor jullie…Geniet ervan jongens….

Lees verder »

WijnSpijs-observeren in Leiden

WijnSpijs-wandelen kan iedereen. Is ook ontzettend leuk om te doen. Op wekelijkse basis lopen, eten, zuipen en daarover schrijven, vergt echter veel discipline. De ratio voedsel- en drankinname x lichaamsgewicht moet immers in balans blijven. Afgelopen zondag ging RJ Los In Leiden…Lees maar.

Lees verder »

Bobby kookt als brugman bij Bridges

Op bezoek bij aanstormend culinair talent Bobby Rust. Dan kan RJ het niet laten om zijn ongevraagde mening op WijnSpijs te deponeren. Kom maar op dan! Het WijnSpijs-seizoen is toch nog niet begonnen…

Lees verder »
persiana

Kookboekrecensie: Persiana

Om te ontdekken of er achter de bloedmooie cover van Persiana geen draak van een kookboek schuilgaat, neem ik de proef op de som. Ik selecteer twee willekeurige recepten en vraag mijn vriendin ze te bereiden.

Lees verder »

WijnSpijs-wandelen met een negenjarige

Waar de meeste negenjarigen dolenthousiast worden bij de gedachte aan een dagje Efteling, gaat dat voor Niké niet op. Een zielig meisje? Nee hoor, dit kind besteedt haar vrije zaterdag liever aan een WijnSpijs-wandeling.

Lees verder »

Wine is to celebrate life

Leonie was in Zuid Afrika. En de les die ze daar leerde is simpel: Wijn moet je vieren. Niet drinken om er daarna heel interessant over te gaan doen…

Lees verder »

#Selfie contest!

Win twee kaarten voor een WijnSpijs Wandeling! Maak en plaats je #winefie op onze social media. De origineelste wint… 🙂

Lees verder »

Laura is boos!

Ons Laura licht even fijntjes toe hoe je wijn moet proeven in een restaurant. Want blijkbaar hebben jullie geen idee!

Lees verder »

WinePro: Michael Daals

Michael Daals is moeilijk te omschrijven. Online-Sommelier? Wijnschrijver? Ondernemer? Culinair Adviseur? Wijnverkoper? Importeur? Gastheer? Van alles dus. Oprechte liefde voor wijn en eten, noemt hij

Lees verder »

Pop-up: hipsters only?

Now you see them, now you don’t. Pop-up. Nooit eerder was het de bedoeling om een restaurant/cocktailbar/[zelf invullen] zó snel weer te sluiten. Hipperdepip! En onze Leonie vindt er ook wat van…

Lees verder »

WinePro: Simon Hofstra

De vierde alweer! Dit keer met niemand minder dan de enige Sake Samurai van Nederland: Simon Hofstra. Want wij vinden sake minstens zo lekker en interessant als wijn.

Lees verder »

Fuck it!

Fuck it! Leonie vertelt hoe zij heeft leren koken. Less is more, en meer van dattem!

Lees verder »

WinePro: Bas Averdijk

Deel drie! Van de WinePro’s. Bas Averdijk is assistent maître bij de Bokkedoorns in Overveen. Laura is benieuwd naar zijn wijnen en zeilen. Of reilen. Ofzo…

Lees verder »

Wat eet jij vandaag?

1001 recepten voor elke dag

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!