Gekonfijte wilde kwartel

Wil je deze feestdagen iets heel bijzonders op tafel zetten? Dit kwartel recept is een leuke manier om iets heerlijks en origineels op tafel te zetten, dat de hele familie kan waarderen. 

De kwartel wordt gekonfijt – wat een mooie &  bijzondere kooktechniek is, die misschien nieuw voor je is – maar verder is hij heel goed voor te bereiden en je hebt niet veel ingrediënten nodig. En lekker, wauw! 

gekonfijte kwartel

Wanneer de kwartel de oven in gaat, en verder zijn er geen zorgen. Perfect voor een diner, want dat betekent alle tijd voor je gasten! 

 

Ook met de feestdagen is dit een heerlijk gerecht. Zoek je inspiratie voor meer hoofdgerechten voor kerst? 
Je vindt ze hier!

 

Gekonfijte Wilde Kwartel

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kg ganzenvet
  • 16 wilde kwartels, geplukt, uitgehaald en geschroeid
  • 16 jeneverbessen
  • 16 takjes tijm
  • 16 zwarte peperkorrels
  • 16 kleine blaadjes laurier
  • Zout, peper uit de molen

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 100°C. 

Breng in een mooie pan met zware bodem (gietijzer of koper) het ganzenvet naar 80/90°C.

Stop in elke kwartel 1 jeneverbes, 1 takje tijm, 1 zwarte peper en 1 laurierblaadje. Zet de kwartel rechtop, lichtjes tegen elkaar aangedrukt in het vet, en bedek ze dan met vetvrij papier. Doe een deksel op de pan en zet hem ongeveer 2 uur in de oven op 100°C.

De kwartels moeten goed gaar zijn: de boutjes moeten makkelijk loskomen van de romp. Leg ze in een braadslee, breng op smaak met zout en peper. Laat ze lichtjes kleuren op de grillstand van de oven. Serveer ze als ze nog heet zijn met licht gesauteerde spruitjes en gekonfijte knoflook. 

Wijn bij kwartel

Houd het lekker klassiek met deze Franse wijn. Niet al te zwaar en ook bij de spruiten erg lekker. 

Wild

Wild bookcover

Nog meer heerlijke recepten zoals deze vind je in ‘Wild’ van Bruno Daucet. En zoals de titel zegt, hier vind je een terugkomend thema: wild. 

Dit is een prachtig boek om door te bladeren! En daarnaast vind je hier alles over het bereiden van en recepten voor wild. 

Wij hebben ook al deze gebraden eend van Bruno uitgeprobeerd, en deze wilde hertenmedaillons. Zeker het proberen waard!

 

Nieuwsgierig? Koop ‘Wild’ hier op bol.com

Wild

Auteur | Bruno Doucet 

Uitgever | Terra 

Omvang | 384 pagina’s

ISBN | 9789089897985

Prijs | € 45

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekonfijte wilde kwartel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email