Wil je deze feestdagen iets heel bijzonders op tafel zetten? Dit kwartel recept is een leuke manier om iets heerlijks en origineels op tafel te zetten, een recept dat de hele familie kan waarderen. 

De kwartel wordt gekonfijt – wat een mooie &  bijzondere kooktechniek is, die misschien nieuw voor je is – maar verder is hij heel goed voor te bereiden en je hebt niet veel ingrediënten nodig. En lekker, wauw!

Lees snel verder voor het recept!

Gekonfijte wilde kwartel

2 from 2 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Frans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

2

hours 

Wanneer de kwartel de oven in gaat, zijn er verder geen zorgen. Perfect voor een diner, want dat betekent alle tijd voor je gasten!

Ingrediënten

  • 1,5 kg ganzenvet

  • 16 wilde kwartels, geplukt, uitgehaald en geschroeid

  • 16 jeneverbessen

  • 16 takjes tijm

  • 16 zwarte peperkorrels

  • 16 kleine blaadjes laurier

  • zout, peper uit de molen

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 100°C. 
  • Breng in een mooie pan met zware bodem (gietijzer of koper) het ganzenvet naar 80/90°C.
  • Stop in elke kwartel 1 jeneverbes, 1 takje tijm, 1 zwarte peper en 1 laurierblaadje. Zet de kwartel rechtop, lichtjes tegen elkaar aangedrukt in het vet, en bedek ze dan met vetvrij papier. Doe een deksel op de pan en zet hem ongeveer 2 uur in de oven op 100°C.
  • De kwartels moeten goed gaar zijn: de boutjes moeten makkelijk loskomen van de romp. Leg ze in een braadslee, breng op smaak met zout en peper. Laat ze lichtjes kleuren op de grillstand van de oven. Serveer ze als ze nog heet zijn met licht gesauteerde spruitjes en gekonfijte knoflook. 

Wijntip

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Wild van Bruno Doucet

Nog meer heerlijke recepten zoals deze vind je in 'Wild' van Bruno Daucet. En zoals de titel zegt, hier vind je een terugkomend thema: wild. 

Dit is een prachtig boek om door te bladeren! En daarnaast vind je hier alles over het bereiden van en recepten voor wild. 

Wij hebben ook al deze gebraden eend van Bruno uitgeprobeerd, en deze wilde hertenmedaillons. Zeker het proberen waard!

Wild kookboek
  • Auteur | Bruno Doucet 
  • Uitgever | Terra 
  • Omvang | 384 pagina’s
  • ISBN | 9789089897985
  • Prijs | € 45

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten