Kruidenfeestje met gele paprikasoep [recept]

Tessa Schippers
Tessa Schippers

Met paprikasoep kun je alle kanten op. Zo kun je gaan voor een klassieke paprikasoep of kun je ze van tevoren roosteren voor een gerookte smaak.

Als je soep van gele paprika’s maakt, krijg je iets heel bijzonders. Gele paprika’s hebben een mildere smaak dan de rode. Je kunt dus best los gaan met kruiden. In dit recept gebruik ik oregano, laurier en basilicum. 

gele soep met paprika

Gele paprikasoep | recept

Voorgerecht | 4 porties
Ingrediënten
 
  • 2 tl rijstolie
  • 1 grote ui, gesnipperd 
  • 5 gele paprika’s, schoon en in stukken
  • 1 aardappel, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 bouillonblokjes van kip, of groenten 
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl oregano
  • basilicum, blaadjes en steeltjes apart
  • 200 ml crème fraîche
Gele Paprika

Gele paprikasoep maak je zo

Stap 1. 

Neem een pan met dikke bodem en plaats op medium vuur. Doe de rijstolie in de pan en fruit de ui aan op laag vuur met een snufje zout. Dat duurt zo’n 10 minuutjes. 

Stap 2. 

Voeg de knoflook toe aan de ui. Roer even door en voeg nu ook de paprika toe. Bak alles nog zo’n 5 minuten op middelhoog vuur terwijl je af en toe roert. Voeg een liter water en de bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. 

Stap 3. 

Voeg de aardappelblokjes, laurier, oregano en basilicumsteeltjes (houd blaadjes apart) toe.

basilicum

Even wachten... en maak de gele paprikasoep af!

Stap 4. 

Laat de gele paprikasoep 20 minuten koken en verwijder dan het laurierblad. Voeg de helft van de crème fraîche toe. Pureer de soep nu voorzichtig glad met een staafmixer. Pas op, dit kan gemeen spetteren! Proef de soep en maak op smaak met peper en zout. 

Stap 5. 

Schenk de paprikasoep in kommen en maak af met de rest van de crème fraîche, wat druppels mooie olijfolie en de basilicumblaadjes. 

Tips!

Geef je mening!
recipe image
Recept
Gele paprikasoep
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Beoordeling
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?