Als je soep van gele paprika’s maakt, krijg je iets heel bijzonders. Gele paprika’s hebben een mildere smaak dan de rode. Je kunt dus best los gaan met kruiden! Lees snel verder voor het recept!
Gele paprikasoep
Portie
4
PersonenBereidingstijd
45
minutesMet paprikasoep kun je alle kanten op. Zo kun je gaan voor een klassieke paprikasoep of kun je ze van tevoren roosteren voor een gerookte smaak. Deze gele paprikasoep vind ik in ieder geval goed gelukt!
Ingrediënten
2 tl 2 rijstolie
1 1 grote ui, gesnipperd
5 5 gele paprika’s, schoon en in stukken
1 1 aardappel, geschild en in stukken
2 2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 2 bouillonblokjes van kip, of groenten
1 1 laurierblaadje
1 tl 1 oregano
basilicum, blaadjes en steeltjes apart
200 ml 200 crème fraîche
Bereiding
- Neem een pan met dikke bodem en plaats op medium vuur. Doe de rijstolie in de pan en fruit de ui aan op laag vuur met een snufje zout. Dat duurt zo’n 10 minuutjes.
- Voeg de knoflook toe aan de ui. Roer even door en voeg nu ook de paprika toe. Bak alles nog zo’n 5 minuten op middelhoog vuur terwijl je af en toe roert. Voeg een liter water en de bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook.
- Voeg de aardappelblokjes, laurier, oregano en basilicumsteeltjes (houd blaadjes apart) toe.
- Even wachten... en maak de gele paprikasoep af! Laat de gele paprikasoep 20 minuten koken en verwijder dan het laurierblad. Voeg de helft van de crème fraîche toe. Pureer de soep nu voorzichtig glad met een staafmixer. Pas op, dit kan gemeen spetteren! Proef de soep en maak op smaak met peper en zout.
- Schenk de paprikasoep in kommen en maak af met de rest van de crème fraîche, wat druppels mooie olijfolie en de basilicumblaadjes.
Tips
- Ook erg lekker is een lepel groene pesto door deze soep. Eet smakelijk in elk geval!
- Liever een andere soep maken? Hier vind je recepten voor uiensoep, pompoensoep, wortelsoep, wortel-linzensoep, soto soep met ballen of klassieke soto ayam, kisheeya of spicy kipramen.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.