Een perfect gepocheerd ei. Het type dat je bij het ontbijt krijgt in hotels of in een restaurant. Dat mooie witte balletje waar het eigeel zachtjes uit druipt als je hem opensnijdt.  Hoe maak je gepocheerd ei?

Een ei pocheren hoeft helemaal niet lastiger te zijn dan het koken van een ei. Met de juiste technieken maak jij straks de mooiste gepocheerde eitjes.

Gepocheerd ei

3 from 11 votes
Course: Ontbijt, Lunch, BrunchCuisine: Amerikaans
Portie

1

Personen
Bereidingstijd

10

minutes

Om een goed gepocheerd ei te maken is het erg belangrijk dat je verse eieren gebruikt. Het eiwit is bij een vers ei wat steviger en houdt de dooier mooi in het midden. Bij een minder vers ei loopt het eiwit te snel uit.

Wij hebben twee eenvoudige manieren om een ei te pocheren voor je uitgelicht, zo kun je zelf bepalen welke je het makkelijkst vindt.

Laten we snel beginnen!

Ingrediënten

  • 1 1 ei (vers dus)

  • Scheutje azijn

  • Peper en zout

Bereiding

  • Breek het eitje open in een kommetje kopje of een soeplepel, zonder de dooier kapot te maken. Breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur laag.
  • Roer in het water, zodat er een soort draaikolk ontstaat. Laat het eitje rustig in de midden van de pan zakken. Let op, het water mag absoluut niet koken, anders trekken de bubbels het ei uit elkaar. Laat het 3-4 minuten pocheren.
  • Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat het even uitlekken op keukenpapier. Je kunt de puntjes er eventueel afsnijden, zodat het ei er ook mooi uitziet. Strooi er wat zout en peper over.
  • Ei pocheren in een zakje, dat kan niet misgaan!
  • Deze manier is iets omslachtiger, maar het resultaat mag er zijn. Deze manier is interessant als je een gepocheerd ei wilt hebben dat er vooral mooi uitziet.
    Je hebt hiervoor geen azijn nodig, dus je zet gewoon een pan water op het vuur en als het water kookt zet je het vuur laag.
  • Neem een stukje huishoudfolie van ongeveer 30×30 cm. Wrijf dit in met een dun laagje olie.
  • Doe de folie in een kopje, zodat het over de rand hangt. Breek het eitje in het kopje. Knoop de folie dicht, zodat je een zakje hebt met het ei erin.
  • Pocheer het zakje 3-4 minuten in hete water. Haal het zakje eruit en maak hem open. Nu heb je een mooi rond gepocheerd ei. Strooi er wat zout en peper over.

Wat eet je met gepocheerd ei?

  • Gepocheerd ei met ham, hollandaisesaus en een Engelse Muffin of met toast. Deze combinatie staat bekend als Eggs Benedict en is heerlijk als ontbijt.
  • Verse wilde spinazie en gekookte krieltjes. Need I say more?
  • Wat dacht je van zo’n lekker eitje op een frisse salade?
  • Een gebakken eitje bij nasi goreng (gebakken rijst) is gekend, maar waarom zou je niet eens een ei pocheren? Het lopend eigeel combineert heel goed met pikante gerechten.
  • Word jij ook altijd zo blij als het aspergeseizoen weer begint? In plaats van een gekookt eitje bij het ‘witte goud’... Je weet wat ik wil zeggen.
  • Wil je vaker eieren pocheren, dan zijn deze ei pocheerders wellicht iets voor jou!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Gepocheerd ei

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten