Gepofte zoete aardappel heeft een heerlijk zoete en rijke smaak en zit bomvol voedingsstoffen. Ja hoor, deze veelzijdige superknol laat zich opnieuw van zijn beste kant zien.
Waar je eerder kon lezen hoe je fantastische zoete aardappelfriet, zoete aardappel puree, zoete aardappel soep en en salade van zoete aardappel maakt, ontdek je vandaag hoe je deze oranje rakker veelzijdig poft.
Hoe je zoete aardappel poft op, lees je in dit artikel!
Wat is poffen?
Waarom noem je dit proces poffen en niet koken of bakken? Wat is nou helemaal het verschil?
Poffen kun je alleen maar doen met groenten en nootjes die vol zitten met zetmeel. Bovendien moet het gepofte product in een jasje zitten, zoals de schil of aluminiumfolie.
Daarnaast moet het behoorlijk verhit worden. Op die manier wordt het zetmeel in de aardappel zachter dan dat je deze zou koken en krijgt de knol een aparte structuur die je alleen tijdens poffen ontstaat.