In zijn kookboek vertelt Jigal Krant hoe deze geroosterde kikkererwten salade tot stand kwam.
'Nadat aquafaba zijn intrede had gedaan in mijn keuken, kampte ik met gestaag groeiende kikker-erwtenoverschotten. Na verloop van tijd werd de schaarse ruimte in mijn ijskast dermate in beslag genomen door blikken en potten erwten zonder sap, dat ik naarstig op zoek moest naar een smakelijke en snelle restverwerking.
Een kikkererwtensalade leek me het kansrijkst, maar de eerste probeersels waren niet te hachelen. Dat ruimde gelijk lekker op. Uiteindelijk moesten er nieuwe conserven aan te pas komen en stond mijn ijskast vol blikken en potten sap zonder erwten.
Het leverde evenwel een verrukkelijke salade op. Tegenwoordig verheug ik me tijdens het aquafaba opkloppen al op de restverwerking.'
TLV Vegan van Jigal Krant
Nergens wordt zo lekker vegan gekookt als in Tel Aviv. Jigal Krant komt na zijn prijswinnende kookboek met deze vegan editie. We deelde al eerder auberginesoep en deze kleurrijke koolsalade.
Het boek staat vol dit soort kleurrijke gerechten vol knallende smaken. Absoluut een aanrader en zeker niet alleen voor vegans. Wel vegan? Hier vind je al onze vegan recepten bij elkaar.
Salade van geroosterde kikkererwten uit TLV Vegan
- Auteur | Jigal Krant
- Uitgever | Nijgh & van Ditmar
- Verschijningsdatum nov 2021
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten