We konden het niet laten. Aubergine is een geweldig veelzijdige groente, dus hij verdient hier nog een plekje. Vandaag hebben wij voor jullie dit gevulde aubergine recept met lamsgehakt!

Ook dit recept is suikervrij en glutenvrij, van chef Jonno Proudfoot. Wij zijn inmiddels wel fan van zijn kookwijze. Gezond, goed en heel erg lekker eten. Onderstaand gevulde aubergine recept bewijst het!

Aubergines gevuld met lamsgehakt

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Turks
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

2

hours 

Dit recept voor gevulde aubergines is makkelijk en snel gemaakt, de aubergines moeten alleen wel even in de oven. Houd hier dus rekening mee en begin op tijd!

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aubergines, in de lengte gehalveerd, vruchtvlees in een kruispatroon ingekerfd

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1/2 theelepel komijnpoeder

  • 2 theelepels kaneelpoeder

  • 1 ui, grof gehakt

  • 250 gram lamsgehakt

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 1 kleine hand bladpeterselie, grof gehakt

  • 1 kleine hand munt, grof gehakt

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 2 theelepels mild paprikapoeder

  • 125 ml kippenbouillon

  • 1/2 limoen (sap)

  • 1 theelepel tamarindepasta

  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Bestrijk het vruchtvlees van de aubergines met de helft van de olijfolie en bestrooi met het zout. Rooster de aubergine met het snijvlak omhoog 20 minuten.
  • Verwarm het resterende olie in een middelgrote pan op matig vuur en doe de komijn, de kaneel en de ui erin. Laat de ui karamelliseren.
  • Voeg zodra de ui bruin is het lamsvlees, de pijnboompitten, de peterselie, de munt, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe. Roer alles op matig vuur door tot het meeste vocht is verdampt en het vlees gaar is.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 175°C. Meng in een andere kom de bouillon, het limoensap, de tamarindepasta en zout en peper.
  • Leg de auberginehelften dicht op elkaar in een ovenschaal. Schep in elke helft een deel van het lamsmengsel.
  • Schenk de tamarindebouillon rond de aubergines en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet het gerecht 90 minuten in de oven.
  • Controleer de aubergines na 45 minuten op uitdrogen. Bestrijk ze met het bakvocht. Zijn ze erg droog geworden, doe er dan een beetje water bij.
  • Na 90 minuten kunnen de auberginehelften worden geserveerd, warm of koud. 

Tips

  • Ook zo dol op deze paarse toppers? Probeer dan ook eens deze miso aubergine. 
  • Wijntip: Omdat lamsvlees een vrij specifieke smaak heeft en wordt gecombineerd met aubergine kiezen wij een simpele rode Valpolicella

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot

Van deze recepten kun je altijd genieten. Wat het boek De compleet koolhydraatarme keuken draait om gezond koken, en het allerbeste uit je ingrediënten halen. Daar helpt Chef Jonno Proudfoot je mee. 

Waarschijnlijk zouden we allemaal wel wat gezonder kunnen eten, maar vaker zijn we ook gewoon lui en willen we makkelijk koken. 
Met de recepten uit dit boek is dat in elk geval geen enkel probleem. De recepten zijn niet moeilijk en bomvol interessante smaken. 

Of je koolhydraatarm wil eten of niet. Dit boek gaat bovenal om goed en lekker eten. En dat de recepten dan allemaal suikervrij en glutenvrij zijn, is alleen maar bonus!

De complete koolhydraatarme keuken bookcover

De complete koolhydraatarme keuken

  • Auteur | Jonno Proudfoot
  • Uitgever | Atlas 
  • Omvang | 320 pagina’s
  • ISBN | 9789045039077
  • Prijs | €24,99

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten