Gevulde mosselen met gekruide broodkruimels [recept]

Mosselen staan voor zomer, vakantie en lekker (te veel) eten. Wie krijgt er geen genoeg van! Om dat gevoel vast te houden is dit recept voor cozze ripiene perfect. In deze mosselen gevuld met gekruide broodkruimels en tonijn proef je de zee bij Puglia!

Cozze Ripiene recept

Fotografie Ed Anderson

Gevulde mosselen met gekruide broodkruimels | Cozze Ripiene

Voor 4-6 personen

Verdubbel het recept als je het als hoofdgerecht wilt serveren. 


Wat heb je nodig?


  • 500 g mosselen (ca. 25), baarden verwijderd en schoon geschrobd
  • 150 g verse broodkruimels
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g tonijn op olie, uitgelekt
  • 25 g pecorino romano, fijngeraspt
  • 2 eetl. gehakte verse bladpeterselie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 400 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Open de mosselen met een bot mes boven een grote kom om het vocht op te vangen. Zet de geopende mosselen opzij.

    Voeg de broodkruimels, eieren, tonijn, pecorino romano en peterselie toe aan de kom met het mosselvocht. Meng alles goed. Het moet een nat maar niet te vloeibaar mengsel zijn; voeg zo nodig wat water toe en strooi er wat zout en peper over. (De ingrediënten zijn al vrij zout, dus misschien heb je helemaal geen extra zout nodig.)

    Leg met je handen ongeveer een eetlepel van het broodkruimelmengsel in elke open mossel en sluit de schelp voorzichtig om de vulling, maar laat wel iets van de vulling eruit lopen.

    Schik de gevulde mosselen gelijkmatig in een grote ovenschaal.

    Meng in een kleine kom de kerstomaatjes, 2-3 eetlepels water en de olijfolie. Voeg wat zout toe en schep goed om. Verdeel de tomaatjes gelijkmatig tussen de mosselen.

    Zet de schaal 20-25 minuten in de oven tot de vulling bruin is en de tomaatjes zacht zijn. Zet de oven nu op de grillstand en gril de mosselen 5 minuten om een goudbruine korst op de broodkruimelvulling te krijgen.

    Serveer ze op kamertemperatuur. 


    Wijn bij mosselen

    Een muscadet de Sèvre et Maine is een perfecte combinatie met de visachtige smaken van cozze ripiene. 

    Witte wijn

    Natuurlijk is dit puur genieten in de zomer. Maar onderschat niet hoe lekker mosselen zijn in de winter! Deze kun je dus ook voor de feestdagen gebruiken als kerst voorgerecht!

    Meer kerst voorgerechten vind je hier. 

    Grandi gusti - De laars van Italië

    Grandi gusti book cover

    Dit gerecht is een blik uit Katie Parla's nieuwste kookboek Grandi gusti: bomvol regionale recepten die je meteen terugbrengen naar Zuid-Italië. Van verse vis tot pizza en limoncello, en ze leert je ook de 'vergeten' gerechten kennen! 

    Grandi gusti is uniek: je gaat samen met Katie op reis. Ze neemt je mee naar de zuidelijkste streken waar lokalen de mooiste ingrediënten en recepten aan je geven. Een echte ervaring voor de Italiaanse liefhebbers!


    Koop 'Grandi gusti' hier op bol.com

    Grandi Gusti

    • Auteur | Katie Parla
    • Uitgever | Karakter Uitgevers
    • Omvang | 256 pagina's
    • ISBN | 9789045219738
    • Prijs | € 25,95


    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    cozze ripiene
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on whatsapp
    Share on email

    Speciaal voor jou.

    KokenKoken

    Voeg je koptekst hier toe

    Wat eten we vandaag?
    1001 recepten voor elke dag