Gevulde paprika’s met gehakt voor wie dol is op retro klassiekers! En een van de meest succesvolle kinderproof recepten uit mijn repertoire. 

Naast de gevulde paprika met gehakt staat hier nu ook – op verzoek – meer recepten voor gevulde paprika's.

Gevulde paprika met gekruid gehakt

0 from 0 votes
Recipe by Vale Garcia Course: HoofdgerechtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

50

minutes

Gevulde paprika’s met gehakt zijn ideaal om te maken met kinderen. De ingrediënten zijn heel erg goedkoop en je bent in een wip klaar. 

Nog meer voordelen? Jawel! Gevulde paprika’s zijn ook met gehakt erin best gezond. Op je lijstje dus, want hier knapt elke saaie doordeweekse avond ontzettend van op!

Ingrediënten

  • 200 gr 200 rijst

  • 4 4 paprika's

  • 1 1 gesnipperde ui

  • 2 teentjes 2 knoflook (fijngehakt)

  • 500 gr 500 rundergehakt

  • 3 el 3 olie

  • 1 tl 1 gemalen komijn

  • 1/2 tl 1/2 oregano

  • 1/2 tl 1/2 cayennepeper

  • 1 tl 1 zout

  • 1/2 tl 1/2 peper

  • 2 tl 2 fijngehakte peterselie

  • 4 4 tomaten (in stukjes)

  • 100 gr 100 geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° tot 220° graden. Kook de rijst volgens de instructies en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd het bovenste kapje van de paprika’s af. Snijd voorzichtig de zaadlijsten uit de paprika’s, zonder de paprika te beschadigen. Verwijder de achtergebleven zaadjes.
  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui zachtjes aan op laag vuur. Dat duurt zo’n 8 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en daarna het gehakt. Blijf goed schappen met een spatel en bak het gehakt mooi rul. Dat duurt zo’n 10 minuten. Voeg je de kruiden toe: de komijn, oregano, cayenne, peper, zout.
  • Als het gehakt gaar is kun je de tomaat en de rijst toevoegen. Schep even kort door. Haal de vulling van de warmtebron en roer de peterselie en de helft van de kaas erdoor. 
  • Proef de vulling en check of er nog wat meer peper of zout nodig is. Misschien een beetje meer pit? Vul hierna één voor één de paprika’s en zet ze in een ovenschaal. Bestrooi de paprika’s met de rest van de kaas en besprenkel ze met wat olijfolie.
  • Zet de schaal in de oven en laat de paprika’s 20 tot 25 minuten bakken.
    Deze gevulde paprika’s met gehakt zijn heerlijk met een frisse salade. Eet smakelijk!paprika

Tips

  • Je kunt voor deze paprika's met gehakt zowel rode als groene paprika's gebruiken. Rode paprika is zoeter van smaak, terwijl z'n groene broertje wat peperiger is.
  • Varieer met de kaas. Kinderen vinden gewone geraspte kaas prima, maar voor de volwassenen kun je bijvoorbeeld roquefort of Parmezaan gebruiken voor een sterkere smaak.
  • Maak de gehaktvulling van te voren en bewaar het in een afgedekte bak. Zo hoef je voor het avondeten alleen maar de paprika's te vullen. Easy peasy!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten