In een nostalgische bui? Maak deze gevulde paprika's met risotto. Een heerlijke zoete, kindvriendelijke paprika, gevuld met superveel groenten en goed gekruide, smeuïge risotto is voor iedereen een feestje.

Paprika's gevuld met risotto

5 from 2 votes
Course: Hoofdgerecht
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

50

minutes

Dit recept voor gevulde paprika wordt gemaakt met een echte klassieke risotto, maar je kunt elk soort risotto gebruiken natuurlijk. Neem hier een kijkje voor al onze risotto recepten. Een tomatenrisotto is bijvoorbeeld ook heerlijk.

Ingrediënten

  • 4 4 paprika’s

  • 4 el 4 olijfolie

  • 4 tenen 4 knoflook, gesnipperd

  • 1 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 2 2 stengels selderij, in blokjes van 1 cm

  • 1 1 winterpeen, in blokjes van 1 cm

  • gedroogde oregano

  • ½ tl chiliflakes

  • 150 gr 150 risottorijst (arborio)

  • 1 1 glas witte wijn

  • blik tomatenblokjes van 400 gram

  • peper en zout

  • 1/4 bos 1/4 basilicum, steeltjes fijngesneden en blaadjes apart

  • 150 150 geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 dikke klont 1 roomboter

Zo maak je gevulde paprika met risotto

  • Verwarm alvast de oven voor op 175 graden. Snijd de paprika’s van boven naar beneden precies in het midden door. Verwijder zaadjes en lijsten.
  • Plaats een pan met een dikke bodem op een laag vuur en voeg de olijfolie toe. Fruit de sjalot een paar minuten aan.Voeg na een minuut of 5 de knoflook toe aan de sjalot. Bestrooi met peper en zout.
  • Voeg ook de selderij en wortel toe bak even mee. Voeg de oregano en chilivlokken toe en blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Tijd voor rijst. Deze doe je bij de groenten in de pan. Bak de rijst nu, al roerend, mee tot de rand van de korrel doorzichtig wordt. Dat duurt zo’n 8 minuten. Roeren, roeren, roeren!
  • En blus af met het glas witte wijn. Wanneer de wijn is opgenomen door de rijst, voeg je de helft van het blikje tomaten toe. Roer steeds tussendoor. Wanneer het vocht weer is opgenomen voeg je de rest van de tomaten toe.
  • Als je risotto te droog wordt kun je wat extra (warm) water toevoegen. Ga voorzichtig te werk en voeg niet meer dan één soeplepel tegelijk toe.
  • Proef na zo’n 20 minuten of de rijst al dente is en draai het vuur uit. Roer de kaas en de steeltjes van basilicum, met een klont boter door de risotto. Schep in de paprika’s en plaats 15 minuten in de oven.
  • Garneer de paprika’s nu met wat extra kaas en wat mooie blaadjes basilicum.
  • Eet smakelijk!

Tips

  • Risotto maken is niet moeilijk, maar vraagt wel een bepaalde techniek. Hier lees je er alles over.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten