Gill Meller

Na het succes van Gather is er nu alwéér een nieuw kookboek uit van Gill Meller, genaamd Time. Net als bij het eerste boek zijn de recepturen, foto’s en vormgeving van het boek klassiek en rustiek. Prachtige foto’s van verschillende soorten keukens en flink veel ruimte voor de verhalen van Gill.

In dit boek staan recepten per seizoen en per dagdeel gesorteerd. Opvallend zijn de vele recepten voor ontbijt en lunch, die net zoveel aandacht krijgen als de recepten voor hoofdgerechten. We mochten vast dit fijne recept met je delen!

Gevulde pompoen met linzen en bloedworst

Hoofdgerecht | 4 personen

Ingrediënten 

  • 2 kleine pompoenen, zoals delicate, acorn of flespompoen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 klont boter
  • 1 ui, in ringen
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 75 g rode linzen
  • 400 ml fazanten-, kippen- of groentebouillon
  • 200 g overgebleven geroosterde fazant of kip, in reepjes geplukt
  • 100 g bloedworst van goede kwaliteit, in blokjes
  • bieslook of venkelgroen, ter garnering (optioneel)

Tip: Wanneer je niet dol bent op bloedworst, of geen restjes vlees in de koelkast hebt liggen kun je voor dit gerecht ook een mooie varkensworst of chorizo gebruiken. Snijd de worsten in stukjes of knijp het worstenvlees er als balletjes uit.

Gevulde pompoen - Recept

Aan de slag!

Verwarm de oven voor tot 180 graden

Afhankelijk van de grootte en de vorm van de pompoenen kun je ze halveren of alleen de bovenkant eraf snijden. Ik heb beide gedaan en het resultaat is hoe dan ook lekker. Schep de pitten en zaadlijsten eruit.

Bekijk onze favoriete kookboeken van 2018 hier

Leg de pompoenen op een bakplaat met de snijkant naar boven, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Dek de bakplaat losjes af et aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven, tot de pompoen gaar is.

Bekijk hier het recept voor gevulde pompoen met parelgort!

Zet intussen een middelgrote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Laat de boter smelten en voeg dan de ui, de knoflook en de rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en roer door zodra de uien zacht worden. Voeg na 4 tot 5 minuten de rode linzen en bouillon toe. Roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat 25 tot 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn en voeg dan de restjes kip of fazant en de bloedworst toe. Breng goed op smaak met de zout en peper, roer door en verwijder de takjes rozemarijn. Schep de vulling in de pompoen. Bestrooi eventueel met de gehakte kruiden. Zet de bakplaat nog 15 minuten in de oven om alles te verwarmen en serveer!

Klik hier voor meer recepten van Gill Meller. 

Time

Beste-kookboeken-2018

Ook dit boek gaat mee in de ‘recepten op seizoen’ trend, en deelt verder de seizoenen weer in in verschillende dagdelen. Er zijn recepten voor de ochtend, middag en avond. De naam ‘Time’ is in meerdere opzichten goed gekozen. Voor de schrijver is een van de belangrijkste lessen uit zijn boek dat we meer tijd moeten maken om te koken, en meer tijd moeten doorbrengen in de keuken. Deze ode aan de keuken vind je ook terug op de foto’s. Van strakke designkeuken tot onafgeruimde, haastige ontbijttafel, ze krijgen allemaal een plekje in dit mooie boek. 

Time

  • Auteur: Gill Meller
  • Uitgever: Good Cook
  • Prijs: €29,95
  • ISBN: 9789461431967

Je koopt Time hier