Dit gerecht is perfect voor in de herfst: gevulde pompoen met fazant en bloedworst! Misstaat ook zeker niet op een goed verzorgd etentje met vrienden en familie. Lees hier hoe je deze heerlijke gevulde pompoen maakt!

En heb je pompoen over? Maak dan pompoensoep!

Gevulde pompoen met fazant en bloedworst

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Engels
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

10

minutes

Wanneer je niet dol bent op de bloedworst in dit gevulde pompoen recept, of geen restjes vlees in de koelkast hebt liggen kun je voor dit gerecht ook een mooie varkensworst of chorizo gebruiken. Snijd de worsten in stukjes of knijp het worstenvlees er als balletjes uit.

Ingrediënten

  • 2 2 kleine pompoenen, zoals delicate, acorn of flespompoen

  • 1 eetlepel 1 extra vergine olijfolie

  • Zout en versgemalen zwarte peper

  • 1 klont 1 boter

  • 1 1 ui, in ringen

  • 4 teentjes 4 knoflook, gepeld en geperst

  • 2 takjes 2 rozemarijn

  • 75 gram 75 rode linzen

  • 400 ml 400 fazanten-, kippen- of groentebouillon

  • 200 gram 200 overgebleven geroosterde fazant of kip, in reepjes geplukt

  • 100 gram 100 bloedworst van goede kwaliteit, in blokjes

  • Bieslook of venkelgroen, ter garnering (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Afhankelijk van de grootte en de vorm van de pompoenen kun je ze halveren of alleen de bovenkant eraf snijden. Ik heb beide gedaan en het resultaat is hoe dan ook lekker. Schep de pitten en zaadlijsten eruit.
  • Leg de pompoenen op een bakplaat met de snijkant naar boven, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Dek de bakplaat losjes af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven, tot de pompoen gaar is.
  • Zet intussen een middelgrote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Laat de boter smelten en voeg dan de ui, de knoflook en de rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en roer door zodra de uien zacht worden. Voeg na 4 tot 5 minuten de rode linzen en bouillon toe. Roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat 25 tot 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn en voeg dan de restjes kip of fazant en de bloedworst toe. Breng goed op smaak met de zout en peper, roer door en verwijder de takjes rozemarijn. Schep de vulling in de pompoen. Bestrooi eventueel met de gehakte kruiden. Zet de bakplaat nog 15 minuten in de oven om alles te verwarmen en serveer!

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Gill Meller

Time van Gill Meller

Na het succes van Gather is er nu alwéér een nieuw kookboek uit van Gill Meller, genaamd Time. Net als bij het eerste boek zijn de recepturen, foto’s en vormgeving van het boek klassiek en rustiek. Prachtige foto’s van verschillende soorten keukens en flink veel ruimte voor de verhalen van Gill.

In dit boek staan recepten per seizoen en per dagdeel gesorteerd. Opvallend zijn de vele recepten voor ontbijt en lunch, die net zoveel aandacht krijgen als de recepten voor hoofdgerechten. Ook dit boek gaat mee in de ‘recepten op seizoen’ trend, en deelt verder de seizoenen weer in in verschillende dagdelen. Er zijn recepten voor de ochtend, middag en avond.

De naam ‘Time’ is in meerdere opzichten goed gekozen. Voor de schrijver is een van de belangrijkste lessen uit zijn boek dat we meer tijd moeten maken om te koken, en meer tijd moeten doorbrengen in de keuken. Deze ode aan de keuken vind je ook terug op de foto’s. Van strakke designkeuken tot onafgeruimde, haastige ontbijttafel, ze krijgen allemaal een plekje in dit mooie boek.

Meer van Gill Meller? Bekijk hier het recept voor gevulde pompoen met parelgort! En hier voor zijn prachtige patrijs.

Time kookboek

Time

  • Auteur | Gill Meller
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 320 pagina's
  • ISBN | 9789461431967
  • Prijs | € 15,-

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten