Gezonde pompoensoep gevuld met wortel en linzen voor een goedkope, gezonde en makkelijke doordeweekse maaltijd.

Je kunt kiezen voor een gladde gepureerde soep, maar deze gezonde pompoensoep is ook wat grover heerlijk. Serveer er mooi boerenbrood en gezouten boter bij en je hebt een topmaaltijd.

Als je op zoek bent naar een klassiek pompoensoep basisrecept dan ben je hier aan het juiste adres.

Gezonde pompoensoep met linzen en geroosterde wortel

2 from 3 votes
Recipe by Laura Lemmers
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

Gezonde pompoensoep ingrediënten

  • 1 1 grote pompoen (of twee kleine)
    in stukken van 2 cm met schil

  • 2 2 sjalotten, in kwarten

  • 1 1 winterpeen, in stukken

  • 2 2 tenen knoflook, in de schil

  • 1 1 el garam masala

  • olijfolie

  • peper en zout

  • 1 liter 1 groente-, of kippenbouillon

  • 100 gr 100 rode linzen

  • Ook lekker
  • 1 1 hand spinazie

  • klodder Griekse yoghurt

  • 1 1 mooi brood om te serveren

  • Ook handig
  • staafmixer

  • pompoenpitten of gedroogde chili vlokken naar smaak

Zo maak je gezonde pompoensoep

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Meng op een grote bakplaat (of twee) de pompoen, met sjalotten, knoflook, wortel en garam masala. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel er een paar eetlepels olijfolie over en verdeel de boel met je handen goed door elkaar. De groenten moeten elkaar niet overlappen. Plaats de groenten in de oven en bak zo'n 30 minuten. Schep tussendoor een keertje om.
  • Vis de tenen knoflook tussen de groenten uit. Verplaats de rest van de groenten in een grote soeppan. Voeg de linzen en de bouillon toe. Knijp de knoflook voorzichtig uit zijn velletje en voeg bij de soep.
  • Zorg dat alles in de pan goed onder staat en breng aan de kook. Je kun eventueel wat extra water toevoegen als dat nodig is.
  • Laat de gezonde pompoensoep minstens 30 minuten koken. Als de boel te droog wordt voeg je extra water toe. Controleer na 30 minuten of de pompoen gaar is.
  • Mix de soep met een staafmixer naar smaak grof of glad. Proef de soep en breng verder op smaak.
  • Je kunt eventueel nu een handje bladgroenten zoals spinazie toevoegen voor een extra gezonde pompoensoep.
  • Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer naar smaak met een lepel dikke yoghurt en wat gedroogde pompoenpitten en/of chilivlokken. Serveer met het brood en gezouten boter.

Tips

  • Biologische pompoenen vind je eigenlijk overal. Fijn, want die schil van de pompoen kun je gewoon eten en die zit boordevol goede stoffen. Pompoenen hebben door hun sterk gesloten schil eigenlijk geen bestrijdingsmiddelen nodig.
  • De lekkerste pompoen voor pompoensoep is de Hokkaido pompoen. Kies de kleinste pompoenen voor de lekkerste smaak.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten