Glaswerk in Nijmegen versiert wandelaars met spannende wijn spijs combinatie

Robert
Robert

Afgelopen zomer vonden er vanwege het Coronavirus slechts een paar WijnSpijs Wandelingen plaats. In juli mocht het gelukkig weer! Na een aantal stille maanden waren de wijnen en de spijzen éxtra lekker. Wat was het goed en gezellig!

Glaswerk is het Beste WijnSpijs Restaurant Van Deze ZOMER!

Deelnemers hebben deze zomer hun scores achtergelaten in de WijnSpijs app. En er is weer een winnaar uit de bus gekomen: Glaswerk in Nijmegen! We nemen je in dit artikel mee terug naar de winnende- en om je vingers bij af te likken combinatie die geserveerd werd. Ook laten we je kennis maken met Tim & Bastien, de meesterbreinen achter het winnende gerechtje met bijpassende wijn.

De scores

 • Spijs | 4.5
 • Wijn | 4.6
 • Gemiddelde |4.7

Spijs

Wijn

Gemiddelde

4.6/5
4.7/5
4.7/5

"We proberen tijdens de WijnSpijs Wandeling altijd iets nèt even anders te serveren. Dit klinkt misschien gek, maar we willen geen "crowd pleaser" serveren. Niet dat we iets gaan serveren wat niet lekker is, maar het moet niet standaard zijn. Mensen moeten écht verrast zijn!"

Tim en bastien van glaswerk
Ook meelopen met een WijnSpijs Wandeling? Bekijk de agenda. Let op! Kaarten zijn nu nog beperkter beschikbaar. Op is op! 
Lees hier hoe wij #coronaproof wandelingen organiseren. 

De winnende wijn-spijs combinatie

Het gerecht waar de deelnemers zo van hebben genoten was een geschroeide makreel, geserveerd met gerookte aubergine, zoetzure komkommer, paprika, en een chutney van kappertjes en rozijnen.

ALL DAY ROSÉ

Wat werd daarbij gedronken? Een Italiaanse rosé! Veel mensen drinken rosé alleen in het zonnetje op een terras, maar de mannen van Glaswerk weten als geen ander dat een vollere rosé een gerecht prachtig kan begeleiden. Petje af voor deze gedurfde combinatie!

De rosé is gemaakt van 100% Marzemino druiven en wordt geproduceerd in het Noordoost-Italië. Door deze blauwe druiven kort in te weken tijdens het vergisten van het sap, ontstaat de prachtige kleur van deze wijn. 

"De zoetzure komkommer met de vette makreel is een combinatie die me nog lang zal bij blijven! De rosé maakte de wijn spijs combinatie af, en bijzonder!"

Rob | wijnspijs wandelaar

Restaurant Glaswerk in Nijmegen

Restaurant Glaswerk zit in Oost, het leukste gedeelte van Nijmegen. Of je nou binnen of buiten wilt zitten, alleen de wijnkaart af wil neuzen of zin hebt in een lekker hapje eten, bij Glaswerk kun je altijd terecht.

Tim, Bastien en Sjoerd kennen elkaar al een tijd. Samen hebben ze een aantal jaar geleden hun bedrijf “Firma Druivensuiker” opgericht. Geen wonder dat je in Glaswerk de lekkerste wijnen per glas kunt bestellen!

Restaurant Glaswerk in de restaurantgids van WijnSpijs.nl

Restaurant Glaswerk
Hobbemastraat 2
6521 LJ – Nijmegen
024 845 49 19

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?