Gnocchi is misschien iets wat je nog niet zo goed zelf durft klaar te maken, maar misschien weleens het besteld in een restaurant. Smaakt en klinkt veel moeilijker dan het is. Echt!Β
Je kunt gnocchi natuurlijk zelf maken, maar er zijn tegenwoordig ook fantastische kant en klare gnocchi’s te koop. Dan kun je dus helemaal niet meer om dit recept heen.Β
De combinatie van gnocchi met raddichio en Tallegio is waanzinnig lekker. Echt een keertje proberen dus.Β

Natuurlijk kun je de gnocchi ook kant en klaar kopen. Niet elk merk is een even smaakvol idee.Β Albert Heijn verkoopt prima gnocchi tussen de verse pasta’s. Maar die van De Pastafabriek – te koop bij de traiteur – en ook via mijn favoriete online winkel Crisp.nl – vind ik het allerlekkerst.Β
Wanneer je vegetarisch eet kun je dit gnocchi recept ook prima maken. Laat de ansjovis weg, voeg wat extra zout toe bij het koken van de gnocchi. Eventueel kun je een favoriete groenten toevoegen. Roosjes gekookte bloemkool of broccoli toevoegen aan de ovenschaal voor je de Tallegio toevoegt is bijvoorbeeld een bijzonder goed idee.Β
Gnocchi met radicchio & taleggio
Voor-, bij-, of hoofdgerecht | 6-4 personen
Bereiding | Β± 25 min.
IngrediΓ«nten
- 2 uien
- 6 ansjovisfilets in olijfolie, afgespoeld, drooggedept
- 3 el olijfolie
- 700 g radicchio (2 kroppen)
- Β½ x basisrecept gnocchiΒ of 500 g gnocchi di patate (kant-en-klaar)
- 100 g Taleggio, in dunne plakjes
Aan de slag!
1. Snijd de ui en ansjovisfilets fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de ansjovisfilet 3 min.
2. Maak de radicchio schoon en snijd in reepjes. Schep de radicchio door de ui en smoor in 8-10 min. zacht.
3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen gaar. Verwarm de ovengrill voor.
4. Giet de gnocchi af. Meng de gnocchi met de radicchio in een ovenschaal. Voeg eventuele extra groente toe. Verdeel de Taleggio erover. Schuif de gnocchi 2-3 min. onder de hete ovengrill, tot de kaas is gesmolten en lekker βbubbeltβ.
Meer Italiaans...

Nieuw: ONWINE | Bestel je wijn direct bij de boer
Bestel je wijn Γ©cht direct bij de wijnboer op dit platform voor Italiaanse wijnboeren en wijnliefhebbers, ONWINE

Spaghetti carbonara of een andere pasta carbonara maak je zo [recept]
Pasta carbonara maken is supersimpel met dit recept. Maak deze Italiaanse klassieker met spaghetti, of elke andere pasta die je in huis hebt.

Italiaanse focaccia maak je zo [recept]
Focaccia is zo ontzettend lekker en ook helemaal niet moeilijk. Maak zelf de heerlijkste focaccia met dit recept en lees variatietips!

Zelf rode pesto maken met zongedroogde tomaten [RECEPT]
Verse pesto smaakt veel beter als je ‘m zelf maakt. In dit artikel delen we het recept voor rode pesto, gemaakt van zongedroogde tomaten. Je komt er ook te weten hoe je jouw zelfgemaakte rode pesto bewaart!
Dit zijn de mooiste Italiaanse recepten

Β
Dit gnocchi recept komt uit het fijne boek van Delicious. ItaliΓ«. Hier vind je echt alle toppers uit de Italiaanse keuken.Β
De recepten zijn voor iedereen en met bijzondere combinaties die goed werken. Ook heeft dit boek hele fijne uitleg over de basics: pizza, pasta, kaas, vlees, en groente.
De ins en outs van de mooiste Italiaanse ingrediΓ«nten en natuurlijk de leukste drankjes om je Italiaanse menu compleet te maken. Een aanrader!Β
Hier koop jeΒ ‘Delicious ItaliΓ«’Β op bol.com
Delicious ItaliΓ«
Auteur | Delicious Magazine
Uitgever | Fontaine Uitgevers
Omvang | 192 paginaβs
ISBN | 9789059569430
Prijs |Β β¬ 29,99
