Gnocchi is misschien iets wat je nog niet zo goed zelf durft klaar te maken, maar misschien weleens het besteld in een restaurant. Smaakt en klinkt veel moeilijker dan het is. Echt! 

Je kunt gnocchi natuurlijk zelf maken, maar er zijn tegenwoordig ook fantastische kant en klare gnocchi’s te koop. Dan kun je dus helemaal niet meer om dit recept heen. 

Gnocchi met radicchio & taleggio

4 from 3 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

25

minutes

De combinatie van gnocchi met raddichio en Tallegio is waanzinnig lekker. Echt een keertje proberen dus. 

Natuurlijk kun je de gnocchi ook kant en klaar kopen. Niet elk merk is een even smaakvol idee. Albert Heijn verkoopt prima gnocchi tussen de verse pasta’s. Maar die van De Pastafabriek – te koop bij de traiteur – en ook via mijn favoriete online winkel Crisp.nl – vind ik het allerlekkerst. 

Ingrediënten

  • 2 2 uien

  • 6 6 ansjovisfilets in olijfolie, afgespoeld, drooggedept

  • 3 eetlepels 3 olijfolie

  • 700 gram 700 radicchio (2 kroppen)

  • 500 gram 500 gnocchi di patate (kant-en-klaar), of basisrecept gnocchi 

  • 100 gram 100 Taleggio, in dunne plakjes

Bereiding

  • Snijd de ui en ansjovisfilets fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de ansjovisfilet 3 min.
  • Maak de radicchio schoon en snijd in reepjes. Schep de radicchio door de ui en smoor in 8-10 min. zacht.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen gaar. Dat kun je ook in de stoomoven doen. Verwarm daarna de ovengrill.
  • Giet de gnocchi af. Meng de gnocchi met de radicchio in een ovenschaal. Voeg eventuele extra groente toe. Verdeel de Taleggio erover. Schuif de gnocchi 2-3 min. onder de hete ovengrill, tot de kaas is gesmolten en lekker ‘bubbelt’.

Tips

  • Wanneer je vegetarisch eet kun je dit gnocchi recept ook prima maken. Laat de ansjovis weg, voeg wat extra zout toe bij het koken van de gnocchi. Eventueel kun je een favoriete groenten toevoegen. Roosjes gekookte bloemkool of broccoli toevoegen aan de ovenschaal voor je de Tallegio toevoegt is bijvoorbeeld een bijzonder goed idee. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Delicious Italië

Dit gnocchi recept komt uit het fijne boek van Delicious. Italië. Hier vind je echt alle toppers uit de Italiaanse keuken. 

De recepten zijn voor iedereen en met bijzondere combinaties die goed werken. Ook heeft dit boek hele fijne uitleg over de basics: pizza, pasta, kaas, vlees, en groente. De ins en outs van de mooiste Italiaanse ingrediënten en natuurlijk de leukste drankjes om je Italiaanse menu compleet te maken. Een aanrader! 

Kookboek delicious Italië

Delicious Italië

  • Auteur | Delicious Magazine
  • Uitgever | Fontaine Uitgevers
  • Omvang | 192 pagina’s
  • ISBN | 9789059569430
  • Prijs | € 34,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten