Snelle gnocchi met zachte taleggio en radicchio [recept]

Gnocchi is misschien iets wat je nog niet zo goed zelf durft klaar te maken, maar misschien weleens het besteld in een restaurant. Smaakt en klinkt veel moeilijker dan het is. Echt! 

Je kunt gnocchi natuurlijk zelf maken, maar er zijn tegenwoordig ook fantastische kant en klare gnocchi’s te koop. Dan kun je dus helemaal niet meer om dit recept heen. 

De combinatie van gnocchi met raddichio en Tallegio is waanzinnig lekker en heerlijk winters. Echt een keertje proberen dus. 

Gnocchi al radicchio

Natuurlijk kun je de gnocchi ook kant en klaar kopen. Niet elk merk is een even smaakvol idee.  Albert Heijn verkoopt prima gnocchi tussen de verse pasta’s. Maar die van De Pastafabriek – te koop bij de traiteur – en ook via mijn favoriete online winkel Crisp.nl – vind ik het allerlekkerst. 

Wanneer je vegetarisch eet kun je dit gnocchi recept ook prima maken. Laat de ansjovis weg, voeg wat extra zout toe bij het koken van de gnocchi. Eventueel kun je een favoriete groenten toevoegen. Roosjes gekookte bloemkool of broccoli toevoegen aan de ovenschaal voor je de Tallegio toevoegt is bijvoorbeeld een bijzonder goed idee. 

Gnocchi met radicchio & taleggio

Voor-, bij-, of hoofdgerecht | 6-4 personen

Bereiding | ± 25 min.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie, afgespoeld, drooggedept
  • 3 el olijfolie
  • 700 g radicchio (2 kroppen)
  • ½ x basisrecept gnocchi of 500 g gnocchi di patate (kant-en-klaar)
  • 100 g Taleggio, in dunne plakjes

Aan de slag!

1. Snijd de ui en ansjovisfilets fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de ansjovisfilet 3 min.

2. Maak de radicchio schoon en snijd in reepjes. Schep de radicchio door de ui en smoor in 8-10 min. zacht.

3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen gaar. Verwarm de ovengrill voor.

4. Giet de gnocchi af. Meng de gnocchi met de radicchio in een ovenschaal. Voeg eventuele extra groente toe. Verdeel de Taleggio erover. Schuif de gnocchi 2-3 min. onder de hete ovengrill, tot de kaas is gesmolten en lekker ‘bubbelt’.

Meer Italiaans...

Dit zijn de mooiste Italiaanse recepten

Delicious Italië bookcover

 

Dit gnocchi recept komt uit het fijne boek van Delicious. Italië. Hier vind je echt alle toppers uit de Italiaanse keuken. 

De recepten zijn voor iedereen en met bijzondere combinaties die goed werken. Ook heeft dit boek hele fijne uitleg over de basics: pizza, pasta, kaas, vlees, en groente.

De ins en outs van de mooiste Italiaanse ingrediënten en natuurlijk de leukste drankjes om je Italiaanse menu compleet te maken. Een aanrader! 

Hier koop je ‘Delicious Italië’ op bol.com

Delicious Italië

Auteur | Delicious Magazine
Uitgever | Fontaine Uitgevers
Omvang | 192 pagina’s
ISBN | 9789059569430
Prijs | € 29,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi met radicchio & taleggio
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email