Follow Friday | Green Gypsy | Kim & Geraldine

Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven.

Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories. Deze week: Kim & Geraldine van Green Gypsy. Foodies met een passie voor de lekkerste kruidenmixen!

Follow Friday | Green Gypsy | Kim & Geraldine

 

Mini interview

Kim en Geraldine Overgaag zijn nichtjes met beide een liefde voor pure voeding. Een foodblog was snel gestart en binnen no time kwam er een webshop bij. Een kruidenwebshop that is. Een wat? 

De opa van Kim en Geraldine is ooit begonnen in de specerijen en had een heuse kruidenfabriek.

Na zijn overlijden namen de nichtjes de boel over. Al snel bleek de markt totaal niet bij hun te passen. Alles moest goedkoop en met een heleboel zout en andere E-nummers. Daar stonden en staan Kim & Geraldine niet achter.

Ze verkochten de fabriek en begonnen met Green Gypsy Spices: 100% pure specerijenmixen, helemaal zonder zooi, maar wél met een dikke vette knipoog.

Kim & Geraldine, Green Gypsy

Naam | Kim & Geraldine | Greengypsyspices.com
Instagram account | @greengypsyspices

Wat is het leukste aan kruiden verkopen?
Wij merken dat mensen steeds minder graag vette sausjes willen eten en dat ook zout verbannen wordt. Een goede en makkelijke manier om dan het eten toch lekker te maken is door kruiden te gebruiken. Je ziet dat mensen echt blij zijn met onze producten, omdat ze ergens bij geholpen worden. Die waardering en dat enthousiasme op vooral social media is echt heel tof om te zien. We doen allemaal niet te moeilijk: gewoon één van de mixen erdoorheen gooien en het is al klaar.

Jullie favoriete kruiden zijn?
'Hoer op de Grill' en 'Vadouvan', omdat dat écht bij alles past. Ook gebruik ik onze zoete mixen heel vaak, zoals de 'Chai Tea Mix'. Ik gooi dan gewoon wat door een bananenbrood of granola in plaats van suiker. 

Wil je zelf gezonde granola maken? Probeer eens dit recept.

Welk recept op Green Gypsy is jullie favoriet?
Echt een absolute topper is de pistache-chocoladetaart. Hij is een beetje smeuïg en de combinatie van 'Choco Loco' en pistachenoten is echt overal een schot in de roos. Ook maak ik echt heel vaak rode curry pasta. Klinkt misschien gek, maar ik smeer dan een beetje tussen een tosti, of ik bak er gewoon wat groenten in en mik ik het in een pitabroodje of iets. Het wordt heus niet altijd een originele curry met rijst, maar dat is ook een beetje wat we mensen willen leren: je kunt geen fouten maken. Combineer gewoon iets en eet verse producten en geen kant-en-klare meuk. Kan echt bijna niet mislukken! 

pistache-chocoladetaart

De pistache-chocoladetaart (op de foto hierboven) ziet er inderdaad erg lekker uit!

Beste wijnspijs-combinatie ooit gegeten?
Ik ben vaak op Ibiza en daar heb je een Pintxos bar waar het altijd gezellig is. Als je daar dan een glaasje rode wijn bij neemt, maak je mij echt heel blij. 

Wat mag er niet in jullie koelkast ontbreken?
We zijn pas naar Tel Aviv geweest en daar hebben we echt zo lekker gegeten! Je hebt daar heel veel hummus met wat ze maar bedenken en sindsdien maken wij dus ook altijd zelf hummus. Dat staat wel altijd in de koelkast. We gooien het door een salade, eten het in plaats van rijst, beleggen er de boterham mee, alles.

Zelf smeuïge hummus maken is inderdaad het lekkerst! Klik hier voor ons recept.

'Skinny Dipping' kruidenmix

Jullie beste kooktip?
Wij maken heel vaak een saus van yoghurt en de kruidenmix 'Skinny Dipping' (op de foto hiernaast). Dan heb je wel het idee dat je een romige saus aan het eten bent, maar niet de calorieën. Dit zorgt er ook voor dat je niet zo’n droge hap aan het eten bent, maar dat je echt denkt dat je een sausje hebt. Ook zorgen we er altijd voor dat we een flesje kruidenolie in de keuken hebben staan, zodat we heel makkelijk een salade kunnen bouwen.

Wat is jullie mooiste wijnervaring?
We zijn ooit naar Zuid-Afrika geweest naar Stellenbosch. Daar dronken we rosé met een avondzonnetje erbij, terwijl we over de wijngaarden keken. Dat gevoel met die wijn was echt zó speciaal.

📸 Klik hier voor de gezellige Instagram-pagina van Green Gypsy!

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons